Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Online-karaktärisering av biobaserade produkter och råvaror

Biobaserade produkter har stor potential att bidra till omställningen till en hållbar och cirkulär ekonomi. Men mätningen av kritiska produktegenskaper krävs för effektiva och kvalitetsdrivna processer. RISE kan hjälpa till att lösa de industriella mätutmaningarna kring biobaserade processer och produkter. 

I produktionen av solida biobaserade produkter som virkes-, livsmedels-, textil-, jordbruks- och pappersmassaprodukter finns det en gemensam utmaning att styra sina processer mot bättre effektivitet mot ökat utbyte, minskad energiförbrukning, kemikalieanvändning, vattenförbrukning och minskat spill. En nyckel i effektiviseringen av dessa processer är att i realtid kunna mäta önskade fysikaliska och kemiska egenskaper på produkterna och råvarorna, liksom mäta och styra egenskaperna hos produkten både under själva processen och hos den färdiga slutprodukten. 

På RISE finns laboratorieinfrastrukturen samt material-, process- och mätteknikkompetenserna för att kunna ta en mätutmaning från idé till industriell prototyp. Vi nyttjar samtidigt vårt nätverk i industrin, bland leverantörer och akademien för att ta fram lösningar i formen av uppdrag, bilda konsortier, initiera och driva projekt. 

Gerhard Scheepers

Kontaktperson

Gerhard Scheepers

Forskare

+46 10 516 62 26

Läs mer om Gerhard

Kontakta Gerhard
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.