Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Materialbeständighet i marin miljö

Experter på marin korrosion och marin påväxt, på en och samma plats.

Experter

För att svara på den växande efterfrågan från marina näringar (blå tillväxt) har RISE tekniker och forskare, aktiva inom marin påväxt och dess skyddssystem (med erfarenhet från olika industriella sektorer så som fiskodling, sjöfart, båtar, marin energi, olja och gas, etcetera), slagit sig samman med forskare inom korrosion och bildat ett samlat expertisområde för att fokusera på ökad tillförlitlighet av material i marina miljöer.

Utmaning

Ofta är påväxt och korrosion kopplat till varandra. Ett korrosionsskydd som inte skyddar mot påväxt riskerar att inte fungera lika bra i olika exponeringszoner, till exempel kan det fungera bra nära havet, men mindre bra nedsänkt under vattnet. Olika organismer, till exempel havstulpaner, kan tillföra skador och medföra negativa effekter som i vissa fall kan starta eller accelerera en korrosionsprocess, på ett material.

Erbjudande

Vi erbjuder tjänster som täcker stora delar av innovationskedjan, från idé till produkt på marknaden. Vi har tillgång till en egen testbädd för material i marin miljö, som kan nyttjas av kunder och partners hela vägen från grundforskningsprojekt till tillämpade forskningsprojekt.

Agila i arbetssättet

Vi erbjuder bred kunskap från grundforskningsprojekt till verifiering av koncept, kundprojekt och sekretessbelagda R&D utvecklingsprojekt. Vi utför även standardiserade tester enligt ISO/ASTM/CEPE för validering och registrering inför en marknadslansering av er produkt. Vi kan även diskutera med akademi och skräddarsy tester och experiment allt utifrån kundens behov.

LEAF

OCEANIC

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.