Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Återvinning av glas

Glas finns i en stor variation av olika materialsammansättningar som ger olika egenskaper. Ett glas går att återvinna till nya glasprodukter ett obegränsat antal gånger. För att detta ska vara praktiskt genomförbart behöver hanteringen av glas beaktas. Där ibland identifiering av olika glastyper, kvaliteten på glaset och föroreningar.

Värde

På RISE kan vi stödja med att utvärdera vilka material som ingår i en specifik glassammansättning, och utveckla nya metoder för glasåterbruk och återvinning. Vi kan även hjälpa till att utveckla en mer klimatneutral produkt.

Utmaning

Vad kan spillglas användas till? Hur kan vi förbättra vår hantering av restprodukter? Hur kan vår miljöpåverkan förbättras? Hur ska vi hantera våra restprodukter för att de ska ha så högt värde som möjligt? Detta är några av de utmaningar som RISE jobbar med.

Laminerat glas är en produkt med stor potential. I dagsläget är användningsområdet till större delen säkerhetsglas men nya användningsområden skapas kontinuerligt. Trots att produkten har stor potential finns det utmaningar med att hantera produkten ska återvinnas. RISE bidrar med kunskap och teknik för att förbättra hanteringen.

RISE erbjuder

RISE kan hjälpa till att identifiera ny utrustning, utvärdera produkter eller skapa en ny affärsmodell för att skapa en bättre kontroll på restprodukter. Vi erbjuder möjligheten att förbättra den miljövänliga hanteringen av glas för ditt företag. Samtidigt som nya ekonomiska möjligheter utvärderas.

Lina Grund

Kontaktperson

Lina Grund

Forskare

+46 10 516 63 61

Läs mer om Lina

Kontakta Lina
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.