Tim Nielsen Forskare Tel +46 10 516 66 67 E-post tim.nielsen@ri.se Ort Lund Fråga mig om Fråga mig om Projekt Drav som livsmedelsingrediens Drav är en biprodukt som bildas i betydande kvantiteter vid öltillverkning. I nuläget används drav främst till djurfoder eller produktion av biogas. Dravens höga näringsvärde gör emellertid att den har stor potential att förädlas … Projekt Växtbaserade proteinisolat med lågt natriuminnehåll för hälsosam mat I projektet utvecklas nya processer och måltidsformuleringar för att producera hälsosamma, hållbara och välsmakande växtbaserade måltider som dessutom uppfyller kriterierna för nyckelhålsmärkning samt EUs rekommendatione… Händelse Hur minskar vi saltet i ärtbaserade produkter? Projektets har studerat frågor relaterade till den höga salthalt som ofta finns i växtbaserade livsmedel. Arbetet fokuserade på att minska saltmängden i proteinisolat från gula ärtor. Dessutom genomfördes en konsumentstudie av mål… Berättelse Innovation i buljongform banar väg för framtidens livsmedel Ett vardagligt livsmedel som buljong kan bidra till att förbättra folkhälsan i länder där många saknar tillgång till en näringsrik kost. Det visar ett aktuellt internationellt forskningsprojekt, som utvecklat en berikad buljongtär… Expertis Välj rätt förpackning till livsmedel Det ställs många krav på en livsmedelsförpackning. Först och främst ska den naturligtvis skydda och bevara maten. Förpackningen ska också fungera praktiskt i process och distribution. Miljö och ekonomi är andra parametra… Expertis Sjömat Intresset för sjömat – eller blå mat – som fisk, skaldjur och alger ökar. RISE erbjuder tvärvetenskaplig och oberoende expertis inom produktion och konsumtion av sjömat, med hållbarhet och hela värdekedjan i åtanke. Med RISE som p… Expertis Funktionella biomaterial Nästa generations funktionella biomaterial och hållbara livsmedel utvecklas via design av specifika materialegenskaper. Expertis Produktdesign livsmedel och biomaterial Framtidens goda, hälsosamma, hållbara livsmedel och funktionella biomaterial utvecklas genom design av innehåll, smak, nutrition, textur och mikrostruktur. Kurs ReduSalt - saltreduktion i livsmedel Den här webbkursen handlar om saltreduktion i livsmedel. ReduSalt har finansierats av Vinnova, Västra Götalandsregionen och 22 deltagande projektparter. Projektet har samlat företag, myndigheter, branschorganisationer, intresseorg…