Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Susanne Stenberg

Senior Forskare/ Rättslig expert

Tel +46 73 398 73 41

E-post susanne.stenberg@ri.se

Ort Göteborg

Enhet Mobilitet i transformation (102302)

Susanne arbetar med forskning- och utveckling inom digitala system och mobilitet. Hennes expertis är det rättsliga perspektivet på ny teknik eller nya företeelser, särskilt kopplat till transportsektorn och digitalisering där teknikutvecklingen går fort. Regelverk och definitioner kan utgöra utmaningar för att testa nya produkter och tjänster i en verklig miljö. Att aktivt arbeta med de juridiska frågorna och med legal policy bidrar då till att få saker att hända. Exempelvis genom att göra det möjligt att gå från innovation till marknadsintroduktion. Det kan ändra och ge nya beteenden hos företag och människor, för ett mer hållbart samhälle och en stärkt konkurrenskraft.

- Att säkerställa en laglig teknik- och tjänsteutveckling är nödvändigt, t.ex. för att kunna skala upp en pilotverksamhet. Ett sätt är att delta i våra Policy Lab, säger Susanne.

Susanne har stor erfarenhet av att arbeta med rättslig analys för att identifiera och tydliggöra vägval, och också av att utveckla regelverk och policies. Hon har tidigare arbetat som domare i domstol och med att utarbeta lagar och regler vid Regeringskansliet.

Susanne är utöver senior forskare och projektledare på RISE, ledamot av Delegationen för Sjöfartsstöd. Hon är redaktör för Drive Sweden Smart Mobility Newsletter.

Relaterat