Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Strategiskt samarbete mellan RISE och Volvokoncernen

10 november 2023, 06:00

RISE och Volvokoncernen har undertecknat ett förnyat Memorandum of Understanding (MoU) med syftet att stärka forskning och utveckling genom strategiska och operativa samarbeten. Exempel på fokusområden är trafiksäkerhet, autonoma fordon, energieffektivisering, hållbara framdrivningssystem, nya hållbara material och cirkularitet.

- På RISE driver vi industrinära tillämpad forskning och vi har sedan många år ett nära samarbete med Volvokoncernen för att stärka Volvos konkurrenskraft i en sektor som är inne i en stor förändring. Innovationsprocesser kräver ett långsiktigt perspektiv samtidigt som vi vill se konkreta resultat snabbt. Tillsammans kan vi accelerera omställningen ytterligare och nu har vi lagt en än fastare grund för ett framgångsrikt samarbete, säger Malin Frenning, VD RISE.

– Vi är glada över att fortsätta vårt samarbete med RISE genom att teckna en avsiktsförklaring för fortsatt strategisk samverkan kring forskning och innovation, säger Johan Lundén, Senior Vice President Project & Product Strategy Office, Volvo Group.

image received via email

Johan Lundén, Senior Vice President Project & Product Strategy Office, Volvo Group och Malin Frenning, VD RISE.

I och med detta MoU är RISE och Volvokoncernen överens om ett strukturerat samarbete där man utifrån sina egna förutsättningar och verktyg jobbar mot gemensamma mål. Avtalet rör bland annat fokusområdena: trafiksäkerhet, autonoma fordon, energieffektivisering, hållbara framdrivningssystem, nya hållbara material, digitalisering, tillverkning och cirkularitet.


Kontakt
Sofia Ohnell, affärs och innovationsutvecklingschef på RISE
Mobil: 076 105 08 54 Email: sofia.ohnell@ri.se

Foto: Lisa Jabar, AnnalisaFoto AB