Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

RISE och Sandvik Coromant inleder samarbete inom additiv tillverkning

04 december 2023, 07:10

Sandvik Coromant har ingått partnerskap med Applikationscenter för additiv tillverkning vid RISE. - Det finns många utmaningar inom additiv tillverkning. Att försöka lösa några av dessa tillsammans med RISE och centrets övriga partner ska bli väldigt spännande, säger Ulf Rolander, Senior R&D Expert på Sandvik Coromant.

Additiv tillverkning, också känt som 3D-printing, möjliggör ett paradigmskifte för tillverkningsindustrin och är relevant för flera sektorer. För att tillgängliggöra teknologin och stötta företag i införandet av den, startade RISE för ett par år sedan, tillsammans med industri och akademi, Applikationscenter för additiv tillverkning. Centret har vuxit snabbt och rymmer nu ett brett utbud av utrustning, som tillsammans med den expertis som finns inom RISE kontinuerligt bidrar till hållbar omställning och resilienta värdekedjor.

Sandvik Coromant, som blir centrets 19:e medlem, är specialiserade på verktyg och tjänster inom skärande bearbetning och del av industrikoncernen Sandvik AB.

- Vi är otroligt glada att välkomna vår nya partner Sandvik Coromant till centret. Detta partnerskap är extra viktigt för arbetet med att övervinna utmaningar inom efterbearbetning och kommer verkligen att stärka Applikationscenter för additiv tillverkning. Jag förutser en framtid präglad av produktiva samarbeten och gemensamma framsteg, säger Seyed Hosseini, ansvarig för Applikationscenter för additiv tillverkning.

Ulf Rolander, Senior R&D Expert på Sandvik Coromant, utrycker entusiasm inför medlemskapet, och beskriver det som en spännande och givande möjlighet.

- Vi ser fram emot att samarbeta med de många partnerföretag som ingår i centret. Dessa samarbeten tror jag kan lösa viktiga utmaningar inom AM och accelerera industrialiseringsprocessen.

 

Kontakt: Seyed Hosseini, RISE, seyed.hosseini@ri.se

Om Applikationscenter för additiv tillverkning

Applikationscenter för additiv tillverkning finns till för företag och offentliga aktörer som är intresserade av att utforska additiv tillverkning, oavsett bransch. RISE bistår med expertis, testmiljöer samt en bredd av utrustning och material för att hitta den mest lämpliga vägen för varje företag och produkt. Centret riktar sig särskilt till små- och medelstora företag som kan få snabb och enkel tillgång till den senaste tekniken. Centret erbjuder bland annat tjänster inom:

  • Design för additiv tillverkning
  • Material- och processutveckling
  • Efterbearbetning och kvalitetssäkring
  • Nya affärer och affärsmodeller

Besök: https://www.ri.se/sv/am-center