Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Ny verksamhetsledare för Applikationscenter för additiv tillverkning

18 april 2024, 08:04

Applikationscenter för additiv tillverkning, som drivs av RISE tillsammans med industri och akademi, främjar tillämpningen av 3D-printning (AM) inom tillverkningsindustrin. Nu går Marie-Louise Bergholt från RISE in som ny verksamhetsledare med ambitionen att ytterligare skala upp industrialiseringen av AM.

- En hel del utveckling har skett kring teknik, industrins mognad och omvärldens behov sedan vi bildade Applikationscenter för additiv tillverkning. Nu är ambitionen att ytterligare skala upp industrialiseringen av additiv tillverkning i Sverige. I centret har vi en stark infrastruktur på plats, en växande skara partners och en bred portfölj av aktiviteter och samarbeten, säger Marie-Louise Bergholt, verksamhetsledare vid Applikationscenter för additiv tillverkning på RISE.

image received via email

Marie-Louise Bergholt, verksamhetsledare vid Applikationscenter för additiv tillverkning på RISE

Idag är 20 medlemsföretag anslutna och genom flera olika projekt, bland annat det framgångsrika 3D-action, har SMF fått utbildning och coaching.  

Från april i år blir alltså Marie-Louise Bergholt ny verksamhetsledare. Marie-Louise har lång erfarenhet från industrin kring förberedelser för och införande av olika digitala tekniker, hjälpmedel samt datahantering och datadrivna arbetssätt, vilket är en tillgång när additiv tillverkning ska implementeras.

Applikationscenter för additiv tillverkning finns till för företag och offentliga aktörer som är intresserade av att utforska additiv tillverkning, oavsett bransch. RISE bistår med expertis, testmiljöer samt en bredd av utrustning och material för att hitta den mest lämpliga vägen för varje företag och produkt. Centret riktar sig särskilt till små- och medelstora företag som kan få snabb och enkel tillgång till den senaste tekniken. Centret erbjuder bland annat tjänster inom:

Design för additiv tillverkning

Material- och processutveckling

Efterbearbetning och kvalitetssäkring

Nya affärer och affärsmodeller

 

För mer info: https://www.ri.se/sv/am-center

Presskontakt:

Marie-Louise Bergholt, RISE, marie-louise.bergholt@ri.se