Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Vita och rosa saltkorn i skålar
Foto: Bildbyrå

Slutseminarium för saltsänkningsprojektet ReduSalt

ReduSalt är ett forskningsprojekt där vi utvecklar metoder för att hjälpa livsmedelsbranschen att sänka salthalten i sina livsmedel utan att produkternas kvalitet, säkerhet eller processbarhet försämras. Projektet startade 2015 och nu är det dags att slutredovisa vad vi kommit fram till.

Vi kan utlova en dag med spännande presentationer där du får lyssna till forskare samt representanter från myndigheter och företag och ta del av deras erfarenheter inom saltsänkning. Vi förklarar bland annat varför det är viktigt att sänka salthalten och berättar om metoder för att åstadkomma saltreduktion i olika livsmedel. Vi presenterar även den utbildning om saltsänkning som tagits fram i projektet och berättar hur arbetet med saltreduktion kommer att fortsätta efter projektet.  

Vi bjuder också på ett interaktivt aktivitetstorg där du bland annat kommer få möjlighet att provsmaka på saltsänkta produkter som tagits fram under projektet och se annat som ReduSalt har arbetat med under projektets gång.

Om ReduSalt

ReduSalt har finansierats av Vinnova, Västra Götalandsregionen och 21 deltagande projektparter. Projektet har samlat företag, myndigheter, branschorganisationer, intresseorganisationer och forskare. ReduSalt startade 2015 och avslutas i oktober 2022. Projektet koordineras av forskningsinstitutet RISE.

Slutseminarium för saltsänkningsprojektet ReduSalt
26 okt 2022
09:30-15:00
Frans Perssons Väg 6, Göteborg
Karta
30 september 2022

Kostnadsfritt.

100
Event,
Program
Program

09.30 Registrering och kaffe

10.00 Välkomna

Tim Nielsen, RISE

10.05 Minska på saltet för ett längre och friskare liv 

Åsa Brugård Konde, Livsmedelsverket

10.20 ReduSalt – ett projekt med konkreta lösningar 

Tim Nielsen, RISE

10.30 Utmaningsdriven innovation

Camilla Sjörs, Vinnova

10.40 Utmaningar med saltreduktion

Niklas Lorén, RISE

10.55 Paus

11.10 Kom igång med saltsänkning – ta bort eller ersätt salt

Camilla Öhgren, RISE

11.30 Multisensoriska verktyg för saltreduktion

Rickard Albin, Culinar

11.50 Rätt salt på rätt plats

Evelina Höglund, RISE

12.10 Introduktion till händelsetorget

Karin Bjerre, RISE

12.15 Lunch

13.00 Händelsetorget - saltsänkning i praktiken

14.00 Så når vi företagen - webkurs om saltreduktion

Carina Gatzinsky, RISE

14.15 Så informerar vi allmänheten om salt

Anna Aderlund, Hjärt-Lungfonden

14.30 Frågestund med alla presentatörer

14.45 Så tar vi ReduSalt vidare

Elisabet Rytter, Livsmedelsföretagen

15.00 Slut

Kontaktperson

Tim Nielsen

Forskare

Läs mer om Tim

Kontakta Tim
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.