Kontaktperson
Tim Nielsen
Forskare
Kontakta TimReduSalt är ett forskningsprojekt där vi utvecklar metoder för att hjälpa livsmedelsbranschen att sänka salthalten i sina livsmedel utan att produkternas kvalitet, säkerhet eller processbarhet försämras. Projektet startade 2015 och nu är det dags att slutredovisa vad vi kommit fram till.
Vi kan utlova en dag med spännande presentationer där du får lyssna till forskare samt representanter från myndigheter och företag och ta del av deras erfarenheter inom saltsänkning. Vi förklarar bland annat varför det är viktigt att sänka salthalten och berättar om metoder för att åstadkomma saltreduktion i olika livsmedel. Vi presenterar även den utbildning om saltsänkning som tagits fram i projektet och berättar hur arbetet med saltreduktion kommer att fortsätta efter projektet.
Vi bjuder också på ett interaktivt aktivitetstorg där du bland annat kommer få möjlighet att provsmaka på saltsänkta produkter som tagits fram under projektet och se annat som ReduSalt har arbetat med under projektets gång.
ReduSalt har finansierats av Vinnova, Västra Götalandsregionen och 21 deltagande projektparter. Projektet har samlat företag, myndigheter, branschorganisationer, intresseorganisationer och forskare. ReduSalt startade 2015 och avslutas i oktober 2022. Projektet koordineras av forskningsinstitutet RISE.
ReduSalt Program den 26 oktober 2022 (pdf, 203.49 kB)
Tim Nielsen, RISE
Åsa Brugård Konde, Livsmedelsverket
Tim Nielsen, RISE
Camilla Sjörs, Vinnova
Niklas Lorén, RISE
Camilla Öhgren, RISE
Rickard Albin, Culinar
Evelina Höglund, RISE
Karin Bjerre, RISE
Carina Gatzinsky, RISE
Anna Aderlund, Hjärt-Lungfonden
Elisabet Rytter, Livsmedelsföretagen