Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Världsmetrologidagen 2024

Mätteknik för en hållbar framtid på Världsmetrologidagen

RISE uppmärksammar världsmetrologidagen den 20 maj genom ett kostnadsfritt webbinarium med temat kvalitetssäkrad mätteknik för en hållbar framtid.

World Metrology Day 2024

Kvalitetssäkrad mätteknik är en förutsättning för en grön omställning. Vi mäter för att undersöka energieffektivitet hos transporter och byggnader, vi mäter havsnivå och växthusgaser, hantering av resurser och för att följa upp våra globala och lokala miljömål.

På lunchseminariet den 20 maj berättar forskare från RISE mer om vikten av bra mätningar för en hållbar framtid. Lär dig mer om koldioxidmätningar, mätteknisk forskning kring klimatförändringarna och om hur energigaser så som vätgas kan bidra till omställningen, och vilken mätteknik som krävs för det.

  • Mätteknik för en hållbar framtid, Jan Johansson
  • Global referens för spårbara koldioxidmätningar, Fredrik Arrhén
  • Mätningar för klimat och hav genom europeiskt samarbete, Ragne Emardson
  • Vilken mätteknik krävs för ökad användning av energigaser? Karine Arrhenius och Oliver Büker

Webbinariet vänder sig till dig som jobbar med eller är intresserad av mätteknik eller hållbarhet. Du behöver inga stora förkunskaper.

Världsmetrologidagen 2024

Världsmetrologidagen firas varje år för att högtidlighålla undertecknandet av meterkonventionen. När konventionen undertecknades 1875 i Paris av 17 stater, däribland Sverige, var syftet att ett enhetligt måttsystem skulle användas i hela världen vilket i sin tur ledde till införandet det internationella måttsystemet, SI. SI har en fundamental roll i vårt moderna samhälle och är en förutsättning för forskning, teknikutveckling och produktion.

Webbinarium om mätteknik för en hållbar framtid på Världsmetrologidagen
20 maj 2024
12:00-13:00
Digitalt via Zoom
19 maj 2024

Kostnadsfritt

500
Digitalt,
Viktoria Jonasson

Kontaktperson

Viktoria Jonasson

Projektledare

+46 10 516 56 39

Läs mer om Viktoria

Kontakta Viktoria
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.