Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
RISE Biodiversitetsdatabas för livsmedel

Lansering av RISE Biodiversitetsdatabas för livsmedel v. 2

RISE Biodiversitetsdatabas för livsmedel ger möjlighet för företag och offentlig sektor att beräkna påverkan på biologisk mångfald från livsmedel. RISE välkomnar till projektets slutwebbinarium där vi berättar om de viktigaste resultaten och uppdateringar för den senaste versionen som lanseras samma dag.

Program (preliminärt)

Introduktion till Biodiversitetsdatabasen

Introduktion till Biodiversitetsdatabas-projektet - bakgrund, syfte och mål.

Uppdateringar, Biodiversitetsdatabasen v.2

De viktigaste uppdateringarna för version 2 av RISE Biodiversitetsdatabas för livsmedel.

RISE Biodiversitetskalor för livsmedel v.1

Utveckling av RISE Biodiversitetskalor för livsmedel, motsvarighet till RISE Klimatskalor, som ska vägleda användaren i att tolka biodiversitetsavtrycken.

Insikter från projektets fallstudier

Erfarenheter och lärdomar från Coops och FoodFacts fallstudier.

Vidareutveckling av Biodiversitetsdatabasen

Utvecklingspunkter framåt RISE Biodiversitetsdatabas för livsmedel.

RISE Hållbarhetsdatabas för livsmedel

RISE Hållbarhetsdatabas för livsmedel - innehåller klimatavtryck, biodiversitetsavtryck och näringstäthetsindex.

Medverkande

  • Karin Morell, RISE
  • Matilda Löfgren, RISE
  • Georg Andersson, RISE
  • Viktor Lundmark, RISE
  • Elin Einarson Lindvall, RISE
  • Thomas Angervall, RISE
  • Matthias Feist, FoodFacts Sverige

Biodiversitetsdatabasen finansieras av Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande (Formas).

2025-11-18, Digitalt via Teams
18 nov 2025
10:00-11:00
Digitalt via Teams
14 november 2025

Kostnadsfritt

Obegränsat
Digitalt,
Karin Morell

Kontaktperson

Karin Morell

Projektledare

+46 10 516 50 31

Läs mer om Karin

Kontakta Karin
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.