Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
Laddstationer

Laddstationer: konsumentskydd och personsäkerhet

Hittills har det varit marknaden som drivit på utbyggnaden av laddinfrastrukturen. Men vilka regler gäller egentligen för konsumentskydd och personsäkerhet, och vad är på gång? Ta del av den senaste utvecklingen och lär dig mer om kontroll av laddstationer på detta kostnadsfria digitala event.

Oberoende kontroller av laddstationer kan hjälpa operatörer att visa att deras laddstationer är säkra, fungerar som de ska och att kunderna debiteras korrekt. Än finns dock inte samma krav på kontroll för konsument- och personsäkerhet som för bensin- och dieselpumpar, vilket kan innebära att dolda säkerhetsrisker förblir oupptäckta och att konsumentskyddet äventyras. Samtidigt är regelverket under utveckling både på EU-nivå och nationell nivå. Men vad krävs för att laddstationer ska ha samma skydd och säkerhet med samma tillit som bensin- och dieselpumpar? 

På detta digitala event går vi igenom den senaste utvecklingen kring regelverken, berättar mer om vilka utmaningar som finns och hur oberoende kontroller fungerar. Medverkar gör även Mikael Schmidt, avdelningschef för reglerad mätteknik på Swedac.

  • Regleringsläget, nuvarande och kommande regelverk för konsumentskydd och personsäkerhet
  • Kontroll av laddstationer, så fungerar det

Eventet vänder sig till alla aktörer som äger, driftar eller förvaltar laddstationer och som behöver hänga med i utvecklingen kring nuvarande och kommande regelverk och lära sig mer om kontroll av laddstationer.

Laddstationer: konsumentskydd och personsäkerhet
25 sep 2024
10:00-11:30
Digitalt via Teams
24 september 2024

Kostnadsfritt

500
Digitalt,
Anders Nilsson

Kontaktperson

Anders Nilsson

Affärsutvecklare

+46 10 516 54 36

Läs mer om Anders

Kontakta Anders
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.