Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Daniel Karlsson ny divisionschef för Digitala system på RISE

20 juni 2024, 12:17

RISE har utsett Daniel Karlsson till ny chef för divisionen Digitala system. Daniel Karlsson har stor erfarenhet av ledande befattningar i näringsliv och offentlig sektor och tillträder den 2 september.

- Jag är glad att kunna välkomna Daniel till RISE. Med både bredd och djup inom divisionens expertisområden och med sin långa erfarenhet som ledare inom såväl stora globala koncerner som medelstora bolag och offentlig sektor är Daniel ett stort tillskott till RISE och vår utveckling, säger Malin Frenning, VD RISE.

Daniel Karlsson har gedigen erfarenhet av att driva digital transformation, innovation, tillväxt och affärsutveckling i ledande roller i olika forsknings- och utvecklingsintensiva företag men även inom region och statlig myndighet. Han har verkat inom bland andra Saab, Sectra och Region Östergötland. Daniel är civilingenjör i datateknik och har en teknologie doktorsexamen i medicinsk teknik. Närmast kommer Daniel Karlsson från rollen som CTO på Säkerhetspolisen.

image received via email

Daniel Karlsson, ny divisionschef Digitala system, RISE.

- Det känns spännande att få möjligheten att fortsätta arbeta med något som är viktigt på riktigt. Jag går till att få bidra till hållbar tillväxt i Sverige genom att stärka näringslivets konkurrenskraft och att främja offentlig sektors förnyelse. Jag drivs av utveckling och innovation och ser en stor potential i den höga kompetensen och den imponerande bredden på verksamheten hos RISE, säger Daniel Karlsson.

 

 

Presskontakt:

Niklas Jälevik, presschef RISE, niklas.jalevik@ri.se