Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

NORMPACK - för säkrare material i kontakt med livsmedel

Normpacks mål är att alla ska kunna lita på att det material som kommer i kontakt med livsmedel är säkert och inte riskerar att skada vår hälsa. Från förpackningen i butiken, till utrustningen hos livsmedelstillverkaren och skärbrädan hemma hos konsumenten.

 

Som företag kan det vara svårt att veta vilka lagar och krav som gäller för material i kontakt med livsmedel, speciellt vid export/import då olika länders regler skiljer sig åt. Normpack är en näringslivsgrupp som hjälper sina medlemmar att klara kraven – och höjer på så sätt säkerheten.

Normpacks system baseras på egenkontroll, där medlemsföretagen själva är ansvariga för att följa gällande lagar och regler. Normpack hjälper till med utbildning, uppdatering och tolkning av de många bestämmelser och krav som finns, både i och utanför Sverige.

I dag finns ca 210 utvärderade material och produkter i vår certifikatkatalog.

Tack vare vår storlek, med ca 170 medlemsföretag, är vi en samlad kanal i dialogen med myndigheter och beslutsfattare på området. Normpack svarar på remisser och deltar i myndigheters referensgrupper. Vi är dessutom en del av RISE och har därmed stor tillgång till kompetens inom många olika områden.