Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
3D-Action additiv tillverkning

Upptäck möjligheterna med additiv tillverkning för ditt företag

Additiv tillverkning, eller 3D-printing i dagligt tal, möjliggör ett paradigmskifte för industrin som ger helt nya möjligheter för produktutveckling och produktion. Välkommen på ett digitalt och kostnadsfritt frukostseminarium som ger en inblick i tekniken och dess möjligheter för små och medelstora företag.

Additiv tillverkning erbjuder en lång rad fördelar inom ett flertal områden. Några av fördelarna är att individuella kundbehov kan mötas genom produktion av skräddarsydda komponenter, minimalt materialspill och konstruktioner som kan minska i vikt tack vare teknikens möjligheter att tillverka komponenterna lager-för-lager.

Är du nyfiken på additiv tillverkning och hur ditt företag skulle kunna använda tekniken? Välkommen på en serie digitala frukostseminarium för små- och medelstora företag där du får höra mer om tekniken och hur den kan användas som möjliggörare vid utveckling inom produktutveckling och produktion. Du får en inblick i hur de olika additiva tillverkningsteknikerna fungerar och hur de kan användas vid produktutveckling eller direkt i produktionen.

"Så har vi ställt om till additiv tillverkning"

Du får du också höra ett antal små- och medelstora företag dela med sig av sina erfarenheter från att ha använt additiv tillverkning i sin produktion under en tid. De kommer att berätta vad de anser är de stora vinsterna, men också vad de haft för utmaningar under sin omställningsresa.

Nedan ser du program och talare för tillfälle 1 som är den 1 december. Program och talare för tillfälle 2 och 3 kommer senare. 

3D-Action söker nyfikna företag

Seminarieserien arrangeras av projektet 3D-Action, vars mål att öka medvetenheten och kunskapen om additiv tillverkning hos små och medelstora företag i Västra Götalandsregionen.

Nu bjuder vi in företag som vill lära sig mer om vilka möjligheter additiv tillverkning kan ge, men vi söker också företag som vill få chansen att konkret testa och utvärdera olika tekniker inom 3D-printing för sin egen verksamhet. Deltagande är gratis, det kostar inte mer än nedlagd tid. 

3D-Action drivs av RISE, Chalmers, IUC Sweden, IUC Väst, IUC Sjuhärad, IDC Skövde, och GTC med stöd av Västra Götalandsregionen och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

   

Tillfälle 1, 1 december 2021
01 dec 2021
08:30-10:00
1 december 2021

Kostnadsfritt

Obegränsat
Digitalt, Seminarium,
Tillfälle 2, 26 januari 2022
26 jan 2022
08:30-10:00
26 januari 2022

Kostnadsfritt

Obegränsat
Digitalt, Seminarium,
Tillfälle 3, 9 mars 2022
09 mar 2022
08:30-10:00
9 mars 2022

Kostnadsfritt

Obegränsat
Digitalt, Seminarium,
Talare
Program
Talare

Johanna Vesterberg

Grundare, Normada furniture

Built to share. Made to reuse.
Normada leder en rörelse mot hållbar möbeltillverkning. Inspirerad av naturens råa och fängslande miljö, är varje del en påminnelse om framtiden. Både original- och 3D-kollektionerna är avsiktligt gjorda för kreativ återvinning för att stödja noll-avfall utan att kompromissa med varken design eller hållbarhet. Genom att erbjuda öppen källkod och möjligheten att printa möbler lokalt - är Normada både tillgängligt globalt och bidrar till en cirkulär ekonomi.

Kaj Kosonen

Fabrikschef, FlexFlock System

FlexFlock belägger material med en funktionell, sammetsliknade och slitstark yta. Flock-belagda produkter har många olika många användningsområde som dekoration, tätning, friktion, isolering och ytskydd. 3D-utskrift används både till att tillverka fixturer och för att ta fram skräddarsydda produkter för FlexFlocks kunder.

Program

8.30 Välkommen till seminariet, Seyed Hosseini, RISE och Thomas Nilsson, IUC Sverige

8.35 Om additiv tillverkning som möjliggörare och om projektet 3D-Action, Seyed Hosseini, RISE

9.00 3D-printing möjliggjorde vår affärsidé "Built to share. Made to reuse", Johanna Vestman, grundare, Normada furniture

9.20 Vår omställning till additiv tillverkning, Kaj Kosonen, fabrikschef FlexFlock System 

9.40 Diskussion och frågor

9.55 Sammanfattning av dagen

10.00 Eftersnack, de som vill har möjlighet att stanna kvar och diskutera vidare

Seyed Hosseini

Kontakt

Seyed Hosseini

Senior projektledare

Läs mer om Seyed

Kontakta Seyed
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.