Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Northbike Tom

Ny digital lösning ger fordonsägare bättre koll på service och garantier

Northbike, en av Nordens största återförsäljare av bland annat snöskotrar och fyrhjulingar, har inom ramen för EU-projektet Digikraft undersökt hur fordonsägare kan få bättre koll på sin service och bevara sin garanti. Genom en ny digital lösning kan Northbike få en god översikt över vilka kunder som behöver serva sina fordon och en möjlighet att kommunicera med dem på ett smidigare sätt.

– Den digitala lösningen som vi implementerat underlättar både för oss och våra kunder att serva sina fordon i tid innan deras garantier löper ut, inleder Tom Brander VD Northbike i Sundsvall och Umeå.

Utmaning att serva i tid

Northbike är Nordens största återförsäljare inom powersport produkter, som exempelvis snöskotrar, fyrhjulingar, motorcyklar och mopeder. De säljer och servar nya och begagnade fordon. Ett problem är att dessa fordon sällan servas enligt tillverkarens rekommendationer och då slutar fordonets garanti att gälla.–

– Utmaningen vi hade var att på ett smidigt sätt få tag på våra kunder och påminna dem om att de behöver serva sina produkter för att de ska få bibehålla sin garanti. Detta utan att behöva ringa runt till alla, för det är tidsödande och resurser som vi inte har, säger Tom Brander

Den digitala lösningen som vi implementerat underlättar både för oss och våra kunder att serva sina fordon i tid innan deras garantier löper ut.

Tom Brander VD Northbike i Sundsvall och Umeå

Effektiv process som påminner kunderna

För att effektivisera denna process har Northbike tillsammans med RISE, inom ramen för EU-projektet Digikraft, tittat på hur man kan få en bättre överblick över vilka kunder som bör serva sina fordon och ett smidigt sätt att kommunicera med dem.

– Genom RISE har vi nu fått till en digital lösning som enkelt påminner våra kunder om deras service och garantier. Det är ett färdigt ifyllt formulär över fordonets uppgifter, det enda kunden behöver göra är att bekräfta att man behöver service och så kontaktar vi kunden för att boka in dem på vår verkstad, säger Tom Brander

Nytt arbetssätt

Den nya digitala lösningen gör att Northbike sparar tid och samtidigt gör så att fler fordonsägare behåller sina garantier.

– Lösningen har integrerats i våra befintliga verktyg och för oss spar det både tid för våra kundmottagare, ökar antalet service i verkstaden och att flera av våra kunder kan behålla sina garantier. Vilket ju är väldigt bra både för oss och för våra kunder, avslutar Tom Brander.

Digikraft - Vi vill göra ditt företag starkare

Digikraft är ett projekt som stödjer små och medelstora företag i Västernorrland, Jämtland och Härjedalen att påbörja eller komma vidare i sin affärsutveckling med hjälp av digitala verktyg. Det finns tre erbjudanden för att nå företag med olika utvecklingsbehov. 

Läs mer om Digikrafts erbjudanden här

Victor Kardeby

Kontaktperson

Victor Kardeby

Forskare

+46 10 228 41 76

Läs mer om Victor

Kontakta Victor
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.