Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
RISE Batterier utbildning
Foto: David Lagerlöf

Utbildningar och kurser inom batterier

Vi erbjuder öppna och skräddarsydda kurser samt introduktionsutbildningar för re-skilling och up-skilling inom batterier. Kurserna finns i olika kunskapsnivåer och format, anpassade till ditt företags behov. Det handlar om säkerhet, återvinning, servicetjänster och andra delar inom batteriets värdekedja.

Våra utbildningar inom batterier vänder sig både till dig som söker upskilling (nya kunskaper) och till dig som identifierat ett behov av reskilling (omställning och nya färdigheter) på ditt företag.

Kurser och utbildningar inom batterier och elektrifiering

När du går en kurs eller utbildning inom batteriområdet kan du välja mellan en öppen eller en skräddarsydd utbildning som anpassas utifrån ditt företags unika behov. Utbildningen anpassas till ditt företags behov och önskemål om innehåll samt lämplig kunskapsnivå.

Varför behövs utbildning inom batterier?

Utbildning och kompetensutveckling inom batterier är nödvändigt för att vi ska kunna hantera framtidens allt mer elektrifierade samhälle. Att ha relevant och tillräcklig utbildning inom batterier är en konkurrensfördel, både nationellt och internationellt. Dessutom behöver vårt nyttjande av batterier ske med hänsyn till både säkerhet och hållbarhet. 

RISE batteriutbildningar

Våra utbildningar inom batterier har sin grund i vår långa forskning inom batterier, där vi är uppdaterade på de senaste trenderna och marknadens behov. Vi kan därmed snabbt anpassa våra batterikurser. Vår mångåriga expertis inom hela batterivärdekedjan tillför värdefull input och i kombination med vår expertis inom lärande säkerställer vi en hög kvalitet på våra batteriutbildningar.

Utbildning för omställning och samverkan

Genom våra utbildningar inom batterier bidrar vi till omställningen till det fossilfria och elektrifierade samhället. Vi arbetar också för att främja samverkan mellan forskning, offentlig och privat sektor. Kompetenshöjning och samverkan är två viktiga delar på vår resa mot ett hållbart samhälle.

 

RISE utbildningar med koppling till batterier:

 

Introduktion litium-jon batterier

+

Välkommen att kontakta oss för att utforska hur vi kan hjälpa er!  

Mer information

Vill du veta vad RISE mer erbjuder inom batterier? Läs vidare på vår samlingssida.

Batterier på RISE

Kontakta oss

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Viktoria Jonasson

Kontaktperson

Viktoria Jonasson

Projektledare

+46 10 516 56 39

Läs mer om Viktoria

Kontakta Viktoria
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Relaterat

Expertis

Batteriforskning

RISE har en omfattande forsknings- och utvecklingsverksamhet inom batteriområdet. Våra resurser sträcker sig över hela värdekedjan, från material till produkt och från användning till återanvändning.
Expertis

Provning och analys av batterier

Vid batteriprovning använder vi en mängd olika provningsmetoder för att kunna möta dina behov. Oavsett om du behöver testa prestanda och åldringsförlopp i batterier genom cyklingstester eller vill analysera vad som händer när batt…
Expertis

Cirkularitet och återvinning - batterier

Återvinning och cirkularitet är naturliga steg när samhället rör sig mot en cirkulär ekonomi, där en vara efter sin första användning får ett andra liv i en ny tillämpning eller där allt material återvinns som råvara till nya prod…
Expertis

Batteriproduktion

Vid utveckling av tillverknings- och processteknik använder vi en mängd olika teknologier för att kunna möta era behov. Oavsett om du behöver utvärdera eller utveckla metoder för formulering och beläggning av aktiva material eller…
Utbildningserbjudande

Brandsäkerhet batterier

Litiumjonbatterier ger oss fantastiska möjligheter. Samtidigt är det viktigt att förstå vilka risker som är kopplade till litiumjonbatterier, och i detta fall specifikt vilka brandrisker som finns.
Berättelse

Bränder i elbilar kräver ny kunskap

En elbilsbrand skiljer sig från en bensin- eller dieselbilsbrand och därför behöver räddningspersonalen mer kunskap om hur de ska hantera brinnande elbilar. Under hösten 2023 öppnar RISE världsunika labb för säkerhetskritiskt…