Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
From factory to forefront

Från Fabrik till Framkant – utforska AI inom industriell tillämpning

Jobbar du inom process- och tillverkningsindustrin och vill dra nytta av AI? Nu kan du och din organisation utveckla och utforska möjligheterna med AI tillsammans med experter från RISE. 

Kursen riktar sig till process- och tillverkningsindustrin och består av en mix av teori och praktik under två halvdagar. Vi strävar efter att behandla flera viktiga aspekter av AI och göra det tillgängligt för dem som precis börjat utforska AI:s möjligheter.

Vi kommer diskutera ett brett spektrum av exempel på AI-tillämpningar inom process- och tillverkningsindustrin, som framgångsrikt har implementerats för att effektivisera verksamheten. Under interaktiva moment kommer ni också få möjlighet att diskutera era specifika utmaningar med RISE experter. I anslutning till dessa tillämpningar kommer vi också behandla en variation i AI-metodologier, från traditionella kunskapsbaserade system och maskininlärning till generativ AI.

Tillsammans kommer vi att fördjupa oss i grundläggande förutsättningarna för att kunna förstå och dra nytta av AI i industriella miljöer, inklusive grundläggande aspekter av datahantering och krav på beräkningsresurser. Vi kommer också diskutera de lagliga och etiska överväganden som är avgörande för ansvarsfull implementering av AI i sektorn. Kursen är utformad för att ge en bra startpunkt i AI för dem utan tidigare erfarenhet och erbjuder en klar översikt som kommer att förbereda dig för att angripa mer avancerade begrepp i framtiden.

För vem?

Denna kurs riktar sig till alla som är nyfikna på möjligheterna med AI och tillhör en organisation som vill utforska och anamma nya teknologier, särskilt AI-lösningar, i sin verksamhet och få insikter i möjligheterna med dessa lösningar. Utbildningen är specifikt inriktad på organisationer inom process- och tillverkningsindustrin, och vi kommer att gräva lite djupare för att förstå var AI är användbart i din organisation.

Deltagarnas roller sträcker sig från beslutsfattare, projektledare, affärsutvecklare till analytiker och ingenjörer.

Vad?

Kursen fokuserar på fyra huvudämnen, som alla åtföljs av aktiva lärsessioner:

  1. Aktuella perspektiv på AI och den senaste tekniken.
  2. Data – vilken behöver du och vad behöver du tänka på?
  3. Exempel och AI-tillämpningar inom process- och tillverkningsindustrin och de metoder som behövs.
  4. Lagliga, regulatoriska och etiska synvinklar på AI och vad du bör tänka på innan du börjar.

Genom utbildningen kommer respektive organisation att:

  • Fått göra en översiktlig kartläggning av utmaningar lämpliga för AI i ditt företag och en uppskattning av effektiviseringspotentialen genom lösningar som prediktivt underhåll, diagnostik, processeffektivisering.
  • Ha gjort en inventering av tillgängliga data i organisationen i relation till de lämpliga utmaningarna. Svarat på frågan om vi har rätt data för utmaningarna och vilka data saknas? Förstå hur mycket data som behövs?
  • Fått en tydlig idé om vilka typer av AI som är lämpliga för de viktigaste av organisationens utmaningar.
  • Fått insikter i etiska aspekter, regleringar och legala aspekter på AI som har betydelse för implementation. Ha fått exempel på och reflekterat över de frågor man bör ställa sig innan AI kan implementeras. 
  • Haft en aktiv dialog och kunskapsutbyte med AI-experter under utbildningen. 

RISE kommer att kunna anpassa innehållet efter dina behov och rekommendera varje grupp att ha liknande kunskapsnivå. Rekommenderad gruppstorlek är upp till femton personer, låt oss veta om ni är fler.

Kursens upplägg

Kursen rekommenderas som två halvdagssessioner med blandning av expertpresentationer, workshops och dialoger. Två typer av upplägg erbjuds idag. Antingen som en online (live) kurs eller som en klassisk "på-plats" utbildning, alternativt en blandning. "På-plats" utbildningar kan genomföras på någon av de många svenska RISE-kontoren eller i egna lokaler. 

Kostnad?

Kontakta oss för mer information och offert.

Kursspråk?

Engelska eller svenska

Kontakta oss

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Stella Riad

Kontaktperson

Stella Riad

Enhetschef

+46 10 228 41 67

Läs mer om Stella

Kontakta Stella
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.