Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Provning av Brandlarm

Byggproduktförordningen (CPR) ställer krav på certifiering av brandlarm och utrustning som används för att ventilera ut brandgaser från byggnader. RISE kan erbjuda ett typprovningsunderlag enligt EN 54 och EN 12101-10 för dessa typer av produkter.

Syfte

Bränder är ett stort problem i samhället och kostar årligen människoliv och förlust av egendom. RISE har stora utrustningsresurser för att motverka detta. Dessa resurser möjliggör för RISE att kunna erbjuda en effektiv typprovning och därmed en säker certifiering enligt CPR.

RISE resurser för provning och certifiering ger ett kvalitessäkrat marknadstillträde och en möjlighet att uppfylla legala krav för att sätta produkten på marknaden.

Metod

Vi genomför typprovning i nära samarbete med våra resurser för miljötålighetsprovning, EMC och programvaruutvärdering i våra provningslaboratorier i Borås.

Leveranser

Provningsresultatet redovisas i en eller flera ackrediterade provningsrapporter enligt ISO/IEC 17025. Resultatet är avsett att ligga till grund för en certifiering enligt CPR.

Provning av brandlarmstablåer enligt SS 3654 redovisas i oackrediterad rapport som kan ligga till grund för ett SBSC intyg.

Beställning

Kontakta kontaktperson på RISE nedan.

Fakta

Tjänst

Typprovning av brandlarmsprodukter enligt EN 54 och strömförsörjningsutrustning enligt EN 12101-10

Storhetsområde

Elektricitet

Område

Elektronik

Standarder

EN 54-2

EN 54-4

EN 54-13

EN 54-18

EN 54-21

EN 12101-10

SS 3654

Pris

Pris vid offertförfrågan

Förberedelser

Inga förberedelser krävs

Örjan Johansson

Kontaktperson

Örjan Johansson

Högskoleingenjör

+46 10 516 55 79
orjan.johansson@ri.se

Läs mer om Örjan