Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Mekanisk miljötålighet, vibrationsprovning

RISE anläggning i Borås kan med sin omfattande erfarenhet av hur vibrationer påverkar föremål hjälpa kunden att ta fram och utföra relevanta provningar och bestämma hur väl en konstruktion eller ett föremål tål mekanisk påfrestning från omgivande miljö. Vi erbjuder ackrediterad provning för ett stort antal standarder (IEC, ISO, ASTM, MIL m.fl.). 

Syfte

Vibrationer och stötar kan skada konstruktioner. De kan ge upphov till mekaniska fel, eller göra så att den elektriska funktionen upphör. För att förebygga dessa problem utför vi vibrationsprovning från några enstaka Hertz upp till 2000 Hertz. Allt från små till stora provföremål, i värme eller kyla, under samtidig funktionsövervakning eller ej. Vi kan dessutom med vår tekniska bredd utgöra en diskussionspartner och ofta skräddarsy provningslösningar som underlättar för kunden och ger ett relevant resultat. 

Metod

De mekaniska försöken utförs vanligtvis på våra vibratorer i våra labb. Vi har i dessa labb också tillgång till annan utrustning för miljötålighetsprovning t.ex. klimatskåp. Genom ett nära samarbete med våra interna leverantörer av bl.a. fixturer och verkstadstjänster så löser vi det mesta på plats på kort tid.

Leveranser

Ofta kommuniceras resultat löpande under ett pågående försök. Ibland deltar kunden själv vid försöken. Efter en avslutad provning sammanfattas vanligtvis resultatet i en teknisk rapport. De flesta rapporter vi utfärdar är ackrediterade. Rapporten kan t. ex. utgöra grunden för vidare CE-märkning.

Beställning

Kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa er. Kontaktuppgifter hittar ni längst ned på sidan.

Fakta

Tjänst

Vibrations- och stötprovning, miljötålighet

Storhetsområde

Ljud och vibration

Område

Elektronik, Förpackning, Infrastruktur, Mobilitetstjänster

Leveransnivå

Ackrediterad

Standarder

IEC 60068-2, hela serien

ISO 16750, hela serien

DNVGL

Lloyds Register

UN 38.3

MIL-STD

Vi utför även provning utöver ovan listade standarder, både med och utan ackreditering.

Pris

Pris vid offertförfrågan

Förberedelser

Inga förberedelser krävs

Andreas Anderson

Kontaktperson

Andreas Anderson

Civilingenjör

+46 10 516 53 53
andreas.anderson@ri.se

Läs mer om Andreas

Rebecca Hultman

Kontaktperson

Rebecca Hultman

Högskoleingenjör

+46 10 516 59 23
rebecca.hultman@ri.se

Läs mer om Rebecca