Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Inspektion av plastutrustning ute i fält

Inspektioner av utrustning ute i fält är viktigt för att kunna planera för framtida underhåll och investeringar. Vi har erfarenhet av att inspektera skorstenar i glasfiberarmerad plast, tankar och rörledningar i diverse plastmaterial, scrubbrar och annan processutrustning i plast, exempelvis PE, PP, PVC och glasfiberarmerad plast.

Syfte

Syftet med att göra en inspektion är att kunden får veta mer om statusen på sina utrustningar. Finns det några varningstecken såsom stora defekter eller skador på utrustningen? Hur länge kommer utrustningen hålla om den utsätts för samma driftsförhållanden som nu? Bör utrustningen bytas ut mot ny eller renoveras inom en snar framtid? Utgör utrustningen en fara mot säkerheten på platsen? Det finns många frågor som en inspektion kan ge svaren på.

Vi rekommenderar att genomföra inspektioner med jämna mellanrum för att på så sätt ha löpande kontroll över statusen på utrustningen och detta gör det enklare att planera för eventuella driftstopp, renoveringar eller byten av utrustning. 

Metod

Vid en inspektion kommer vi ut till er och den aktuella utrustningen. Vi genomför inspektionen själva eller tillsammans med er på plats. Beroende på vad som inspekteras använder vi olika metoder där vårt bästa verktyg är visuell bedömning där det helst ska gå att jämföra med tidigare inspektioner för att se utvecklingen över tid. Även ultraljud och fuktmätning är viktiga verktyg.

Leveranser

Efter avslutad inspektion skrivs en rapport med resultat från inspektionen samt rekommendationer på framtida underhåll. 

Beställning

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Tjänst

Inspektion av utrustning i plast ute i fält, ex. rökgasanläggningar, tankar, rörledningar, skorstenar, scrubbrar

Fältmätning

Tillgänglig

Pris

Pris vid offertförfrågan

Förberedelser

Innan en inspektion krävs att personal från oss kan arbeta på ett säkert sätt under inspektionen, därför ska kunden i samverkan med oss komma överens om alla säkerhetsrutiner och vilken skyddsutrustning som krävs på plats. För att inspektionen ska ge så mycket som möjligt är det viktigt att vi får reda på all bakgrundsfakta som går om utrustningen som ska inspekteras, material, driftsförhållanden, hur länge utrustningen varit i drift och om det skett några ändringar under utrustningens driftstid etc. 

Love Pallon

Kontaktperson

Love Pallon

Seniorforskare

Läs mer om Love

Kontakta Love
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontaktperson

Jonas Engblom

Forskare

+46 10 228 48 80

Läs mer om Jonas

Kontakta Jonas
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.