Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

In vitro-permeabilitet

RISE erbjuder in vitro-analys för att studera upptag av substanser som ska ges via oral administration.

Syfte

Vi erbjuder två olika modeller för att studera upptaget i tunntarm:

- Caco2 är den klassiska in vitro-metoden som används när man önskar studera upptag i tunntarm. Modellen består av celler med ursprung i tjocktarmscancer. Dessa differentierar spontant till något som liknar tunntarm. Membranintegriteten liknar den i tjocktarmen.

- EpiIntestinal är en nyare modell som använder sig av primära humana celler från tunntarmen. Modellen har visats korrelera bättre med kliniska data än Caco2.

Vi hjälper er gärna välja vilken modell som passar era försök bäst. Studiedesignen kan anpassas utefter era önskemål med avseende på koncentrationer, kontroller och exponeringstid.

Att utvärdera  substanser in vitro innan man går vidare till in vivo sparar både försöksdjur och pengar då man kan välja ut de bästa kandidaterna i ett tidigare skede. Att testa på EpiIntestinal kan dessutom hjälpa till att översätta upptaget till människa, då resultat från råtta eller mus inte alltid är direkt översättbart till människa.

Metod

Vid beställning odlas modellsystemet upp kundspecifikt och det är viktigt att man har alla aspekter av studiedesignen klar för sig vid start. När modellerna är färdigodlade, 4 veckor senare, exponeras de vanligtvis för testsubstanserna i två timmar. Prover tas sedan från ursprungslösning, tarmlumen och blodsidan av tarmen för att få en klar bild av vart ämnet tagit vägen.

Om ämnet skulle försvinna ur lösningarna kommer vi föreslå att man lägger till en analys av membranen för att se om det är associerat med cellerna/membranet eller har metaboliserats.

För att säkerställa kvaliteten på membranen testas permeabilitet med lucifer yellow, som en markör, eller membranintegritet (TEER), denna information kommer också att delges i rapporten tillsammans med permeabilitet för ämnena i test (Papp-värden).

Leveranser

Kunden erhåller rapport som innehåller värden på permeabilitet (Papp) för sina specifika ämnen samt en kvalitetstestning av membranen.

Beställning

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Tjänst

In vitro-permeabilitet i tunntarm via Caco2 eller EpiIntestinal

Pris

Pris vid offertförfrågan

Leveranstid

1,5 månad från accepterad offert. Då uppodling av modellsystemen tar 4 veckor rekommenderar vi att man diskuterar igenom upplägg med kontaktperson innan beställningen läggs så att rätt antal modeller tas i bruk från början. Exponeringstid i modellsystemen påverkar också leveranstid. Helger och röda dagar kan påverka leveranstiden.

Förberedelser

Information angående provmaterial behöver diskuteras innan start för uppodling av modellsystemen. Provmaterialet behöver anlända senast 1 vecka innan test.

Lovisa Bodin

Kontaktperson

Lovisa Bodin

Ingenjör

+46 10 516 54 91

Läs mer om Lovisa

Kontakta Lovisa
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.