Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Geometrisimulering av toleranskrav

Genom geometrisimulering kan vi förutsäga och visualisera variation för en bättre slutprodukt. Att analysera variation och toleransutfall genom effektiv geometrisimulering skapar rätt förutsättningar för att kunna optimera produktkrav och tillverkningskostnader.

Syfte

Vägen till robustare produkt- och produktionskoncept går via bättre metoder att förutsäga och visualisera variation i produkt- och processkoncept.

Centralt inom geometrisäkring är att skapa robusta geometrikoncept som tål den tillverkningsvariation som kan förväntas. Ett första steg att analysera robustheten i konceptet med hjälp av stabilitetsanalys, och analysera förutsättningarna beroende på positioneringssystemen (referenssystemet) för komponenter.

Med hjälp av statistisk variationsanalys kan sedan den förväntade variationen i kritiska slutmått simuleras och analyseras. En bidragsanalys kan också utföras, den visar en rangordnad lista över de punkter och toleranser som bidrar till variation i varje kritiskt mått.

Variationsanalys

Med hjälp av statistisk variationsanalys kan förväntad variation i kritiska slutmått simuleras och analyseras. Variationsanalysen bygger på Monte Carlo-simulering, en vedertagen teknik för statistisk simulering av stokastiska processer.

Hur kan vi hjälpa dig?

RISE erbjuder tolerans- och robusthetssimuleringar med avsikt att bättre kunna verifiera produkt- och produktionskonceptet med hänsyn till förväntade toleranser och tillverkningsvariation.

Metod

Simuleringsprogramvara

Leveranser

Rapport enligt överenskommelse

Beställning

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Tjänst

Geometrisimulering av toleranskrav

Storhetsområde

Längd och geometri

Pris

Pris vid offertförfrågan

Fredrik Wandebäck

Kontaktperson

Fredrik Wandebäck

Forskare

Läs mer om Fredrik

Kontakta Fredrik
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.