Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Analys av allergener från pälsdjur och kvalster

Provtagning av damm i inomhusmiljö och analys av pälsdjurs- och kvalsterallergener i dammprov utförs.

Syfte

Mätning av allergenhalter visar på risker för exponering och hälsoreaktioner i inomhusmiljö och kan ligga till grund för förbättrings- och åtgärdsarbete, med positiva hälsoeffekter som följd.

Allergiframkallande ämnen, s k allergener, förekommer i varierande halter i bostäder, på arbetsplatser och i offentliga inomhusmiljöer och kan orsaka hälsoproblem för människor som vistas där. Många vet inte ens om att deras besvär beror på att de har utvecklat en allergi. Allergener förekommer i damm på golv, möbler och i textilier samt flyger omkring i luften vi andas. Enligt Astma- och Allergiförbundet uppges ca 17 % av den vuxna befolkningen lida av pälsdjursallergi. Man kan utsättas för allergener i miljöer där de normalt inte förväntas förekomma, då allergener t ex kan följa med kläder.

Metod

Vi erbjuder insamling av dammprover i inomhusmiljö. Därefter extraherar vi dammet och analyserar förekomst av allergener från katt, hund, häst och två sorters kvalster med hjälp av standardiserade MARIA och ELISA-metoder på labb.

Leveranser

Resultat erhålls via e-post i form av en digital RISE-rapport, på svenska eller engelska, i pdf-format. Om så önskas kan även en rapport på papper skickas. Laboratoriet är ackrediterat enligt ISO 17025.

Beställning

CAPTCHA

* Obligatoriskt

Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Tjänst

Analys av allergener från hund, katt, häst och två sorters kvalster i inomhusmiljö

Fältmätning

Tillgänglig

Pris

Pris vid offertförfrågan

Leveranstid

Förberedande insamling av prov i fält sker efter överenskommelse. Normal leveranstid efter skriftlig beställning och mottagande av prover är tre veckor.

Sara Bogren

Kontaktperson

Sara Bogren

Enhetschef

+46 70 915 18 08

Läs mer om Sara

Kontakta Sara
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.