Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Solenergi, en växande energikälla i ett resilient samhälle

Solkraften växer exponentiellt och kommer bli vårt största kraftslag globalt redan 2027. Hos oss finns oberoende expertis och ledande forskning inom området.

Solenergins unika egenskaper är dess skalbarhet och flexibilitet. Solceller används i allt från små konsumentprodukter till stora solcellsparker. Solcellsanläggningar kan bidra till biologisk mångfald, integreras i byggnader och kombineras med jordbruk. Innovations- och utvecklingspotentialen är stor. Produktion i direkt anslutning till konsumtion ökar delaktighet och förståelse för omställningen. ​

Hos oss möter ni oberoende expertis och ledande forskning inom området. RISE kan guida och utbilda i tekniska, ekologiska och sociala aspekter kring solenergi och systemlösningar. Vi kan erbjuda stöd i produktutveckling, lösningar för enskilda byggnader och markytor eller potentialstudier för hela kommuner eller elnätsområden. RISE samarbetar brett internt, nationellt och internationellt för att tillsammans uppnå en hållbar integration av solel i lokala energisystem, i elnätet och i samhället som helhet.

Michiel van Noord

Projektledare

+46 10 516 50 09

Läs mer om Michiel

Kontakta Michiel
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Projekt inom Solenergi