Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu
SamVR- Skola

SamVR

En säker plats där elever kan utforska, lära och skapa utan bekymmer om personlig integritet.

Rise har tidigare utvecklat applikationen OrigoShift på uppdrag av, och i samarbete med, Kungsbacka Kommun. I OrigoShift utvecklades enklare funktionalitet för att låta användare vistas simultant i en VR-miljö. Projektet SamVR är en ansats att vidareutveckla och förbättra OrigoShifts funktioner relaterade till VR-miljöer, med ett underliggande fokus på pedagogik och lärande.

I SamVR kommer användarna att kunna interagera med olika objekt såsom bilder, text, filmer, länkar och till och med dela sina skärmar - allt med GDPR-säkerhet i åtanke. Tänk er att kliva in i ett galleri där klasskamraterna kan ta del av och lära sig av varandras redovisningar på ett helt nytt sätt!

Det primära målet med projektet är att utveckla en webapplikation som tillåter användare att vistas, interagera och lära tillsammans i VR. Användare ska kunna skapa egna VR-miljöer och fylla sin miljö med innehåll som exempelvis bilder, dokument eller 3D-objekt. Användare kan skapa portaler till andra användares VR-miljöer. Besökare kan ska kunna röra sig fritt i och mellan de olika miljöerna. Användare ska kunna skapa en lärsession där besökare samlas och tar del av användarens kurerade innehåll, något som kan liknas vid en guidad tur, fast i en VR-miljö.

Detta projekt är ett resultat av ett samarbete mellan Förskola och Grundskola, Gymnasium och Arbetsmarknad i Kungsbacka och bygger på öppen källkod, vilket innebär att alla är välkomna att bidra och dra nytta av dess utveckling.

Sammanfattning

Projektnamn

SamVR

Status

Pågående

RISE roll i projektet

Forskning och produktion

Projektstart

Varaktighet

6 månader

Total budget

650,000 kr

Partner

Kungsbacka kommun: Lèv Grünberg, Andreas Logg

Finansiärer

Kungsbacka kommun

Projektets webbplats

Projektmedlemmar

Gunnar Oledal

Kontaktperson

Gunnar Oledal

Researcher and developer

+46705626300

Läs mer om Gunnar

Kontakta Gunnar
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.