Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
KontKraft bild

RMP-FoU Spårbara kontinuerliga krafter

Utveckling av en spårbarhetskedja för kontinuerliga kraftmätningar vid Riksmätplatsen kommer att förbättra tillförlitligheten för kraftmätningar i svensk industri och därmed stärka den svenska konkurrenskraften inom exempelvis materialprovningsområde.

Syfte och mål

Projektet syftar till att förbättra den tekniska kompetensen inom kraft vid Riksmätplatsen (RMP) genom att tillhandahålla spårbarhet för kontinuerliga kraftmätningar vid provning och kalibrering. Projektets övergripande mål är att öka omfattningen av tjänster inom kraftmätning som realiseras vid RMP, med hänsyn till industriella tillämpningar och förhållanden.

Planerat upplägg

Undersöka skillnaderna mellan statiska och kontinuerliga kraftmätningar med användning av befintlig utrustning och några nya kraftgivare. Därefter en komplex analys av mätdata, utveckling av kompensationstekniker för påverkande faktorer, skapande av en ny kalibreringsmetod och slutligen spårbarhetsutveckling och spridning av projektets resultat genom att ansöka till en publikation i en peer review tidskrift.

Förväntade effekter

Förbättring av noggrannhet och tillförlitlighet för kraftmätningar i olika tillämpningar i Sverige och därmed stärka den svenska konkurrenskraften. Skapa en möjlighet för RMP att spela en ledande roll som leverantör av teknisk kunskap och expertis samt mättekniker och standarder för kontinuerlig kraftprovning och kalibrering.

Sammanfattning

Projektnamn

Kontinuerliga krafter

Status

Pågående

RISE roll i projektet

Projektledare

Projektstart

Varaktighet

2020 - 2021

Total budget

1 050 000 SEK

Finansiärer

Vinnova

Projektmedlemmar

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

9.Hållbar industri, innovationer och infrastruktur
Mikolaj Wozniak

Kontaktperson

Mikolaj Wozniak

Ingenjör

Läs mer om Mikolaj

Kontakta Mikolaj
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.