Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Enterprise Europe Network

Internationalisering är en möjlighet för ökad konkurrenskraft. Genom Enterprise Europe Network får små och medelstora företag rådgivning och stöd att hitta nya finansieringsmöjligheter och affärssamarbeten för att vidga marknaden internationellt. Enterprise Europe Network består av cirka 600 organisationer i 67 länder världen över.

Enterprise Europe Network (EEN) i Sverige består av 13 olika organisationer som finns på plats i 20 städer och som representeras av fler än 45 olika professionella affärs- och innovationsrådgivare, där RISE är en av dessa partners. Enterprise Europe Networks viktigaste syfte är att ge stöd till små och medelstora företags möjligheter att nå ut på nya internationella marknader, vilket i sin tur leder till ökad tillväxt och utveckling av företagen.

 

EEN erbjuder tre (kostnadsfria) tjänster till företag:

Samarbeten – hjälper företag att hitta intressanta affärspartners, som passar deras unika situation, genom de verktyg EEN har; matchmaking events, databas med företag som söker samarbeten och EEN-kollegor i andra länder.

Rådgivning – informerar, utbildar och vägleder dig som företagare om möjligheter på den internationella marknaden.

Innovationstjänster – coachar företag att stärka sin förmåga att skapa nya innovationer som ger verkligt värde för befintliga och nya kunder samt stöd för att söka pengar ur bland annat EU:s stora program för forskning och innovation.


Sammanfattning

Projektnamn

Enterprise Europe Network

Status

Pågående

Område

RISE roll i projektet

Deltagare/rådgivare

Projektstart

Varaktighet

2019

Partner

LTU Business, Uminova Innovation, Invest in Skåne, Dalarna Science Park, Företagarna, Business Region Göteborg, Almi

Finansiärer

Tillväxtverket, EASME

Projektets webbplats

Koordinator

Projektmedlemmar

Evenemang

Adam Edström

Kontaktperson

Adam Edström

+46702579734
adam.edstrom@ri.se

Läs mer om Adam