Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Digitalisering inom besöksnäringen

Hur, varför och för vem? Digitala tjänster och upplevelser kan skapas på många olika sätt. De har alla olika förutsättningar och vad som lämpar sig bäst beror på vad du vill uppnå. Dessa frågor och andra digitaliseringsutmaningar diskuterar vi som en del av Linneuniversitetets kompetensutveckling för besöksnäringen under 2020.

Linnéuniversitetet erbjuder i samarbete med Familjen Kamprads stiftelse korta, kompetenshöjande distansutbildningar för människor som jobbar i kultursektorn eller besöksnäringen. RISE är med och håller i en av dessa korta utbildningar och fokuserar då på frågor rörande digitalisering. 

Digitalisering är populärt och lite av en het potatis inom kultursektorn och besöksnäringen, därför försöker vi i denna utbildning ta möjligheten att diskutera och reflektera hur en digitaliseringsprocess kan gå till, vilka problem vi faktiskt behöver hjälp med att lösa, hur vi kan realisera våra tankar och idéer, och hur vi kan utveckla våra verksamheter. Digital teknik och teknologi är en möjlighet för många, men innan vi väljer om vi vill utveckla en mobilapplikation, interaktiv guidning av ett kulturarv eller en bokningssida på nätet måste vi undersöka och identifiera de underliggande problemen som det digitala möjligtvis kan lösa. 

Under juni 2020 genomfördes den första utbildningen, och till hösten genomfördes en andra omgång med nya deltagare. Detta är ett initiativ riktat till de som på olika sätt påverkats av coronakrisen inom kultur- och besöksnäringen. Kursen ger inga högskolepoäng men ämnar bidra till hållbar och långsiktig utveckling för personer som verkar inom besöksnäringen. 

Sammanfattning

Projektnamn

Digitalisering inom besöksnäringen

Status

Avslutat

Region

Region Kalmar län

RISE roll i projektet

Kursansvarig för Digitalisering inom besöksnäringen

Projektstart

Varaktighet

2020

Partner

Linneuniversitetet

Finansiärer

Familjen Kamprads stiftelse

Projektets webbplats

Projektmedlemmar

Fredrik Trella

Kontaktperson

Fredrik Trella

Researcher Developer

Läs mer om Fredrik

Kontakta Fredrik

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.