Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Bättre kvalitet och ökad hållbarhet på svensk rapsolja

Projektet strävar mot att att förbättra svensk rapsolja och öka kunskapen om hur odlingen av raps påverkar rapsoljans smak. Hur får vi jämnare kvalité på svensk rapsolja. Målet med projektet är att få ett helhetsgrepp på svensk produktion av rapsolja och undersöka odlingsförhållande , råvarubehandling, lagring, region samt förädlingsprocessen påverkar smak och utseende på slutprodukten.


Sammanfattning

Projektnamn

Förbättrad svensk rapsolja

Status

Pågående

Region

Region Skåne, Västra Götalandsregionen

RISE roll i projektet

Koordinator samt utvärdering av rapsoljans smakprofil

Projektstart

Varaktighet

3 år

Partner

Sveriges frö- och oljeväxtodlare ek. för., Skeby Gårdar AB, Gunnarshög Gård AB, AgroVäst Livsmedel AB

Projektmedlemmar

Bidrar till FN:s hållbarhetsmål

2.Ingen hunger
12.Hållbar konsumtion och produktion
Patrik Libander

Kontaktperson

Patrik Libander

Ingenjör

+46 10 516 66 47
patrik.libander@ri.se

Läs mer om Patrik