Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Måltid Sverige

Måltid Sverige höjer kompetensen i offentlig måltidsbransch genom livslångt lärande, nätverk samt forsknings- och utvecklingsprojekt. Måltid Sverige bygger som partnerskap mellan regioner och medlemskap med kommuner. Västra Götaland, Halland och Sörmland är idag med i samarbetet. RISE är värdorganisation.

Några exempel på projekt som RISE drivit inom offentlig måltid genom Måltid Sverige och Skolmatsakademin.

Livslångt lärande   

Måltid Sverige är en oberoende aktör som arrangerar utbildningar och skapar en struktur för erfarenhetsutbyte som leder till kompetensförstärkning i offentlig måltid.

Nätverk   

Måltid Sverige koordinerar tematiska nätverk för medlemmar, där vi kommer att fokusera på framtidens hållbara måltider och integrering av måltiden i skola, vård och omsorg. Vi medverkar och är ett komplement till regionala och lokala nätverk. Vi koordinerar nätverk för partners i strategiskt viktiga frågor, såsom försörjningsförmåga och livsmedelsstrategier med koppling till offentliga måltider. Tillsammans är vi en gemensam röst.

Forskning- och utvecklingsprojekt

Måltid Sverige fångar upp behov och tar dem vidare i forskning- och utvecklingsprojekt vilket ger förutsättningar för en högre kunskapsnivå och utveckling av framgångsrika metoder och innovationer. Tillsammans med universitet, högskolor och institut arrangerar vi forskningsforum där aktuella frågor tas upp och blir en länk mellan forskning och verksamhet. Vi har kontakt och kopplar ihop oss med projekt och initiativ som finns runt om i landet.

Fakta om nätverket

Namn

Måltid Sverige

Region

Region Halland, Region Sörmland, Västra Götalandsregionen

Finansiärer

Nätverkets webbplats

Evenemang

Måltidens Mervärde
Forskningsforum

Mer information

Webbisdan hjälper dig att hålla koll på Måltid Sveriges utbildningar och aktiviteter samt vad andra intressanta möten och konferenser. Ta del av projekt och erfarenheter och anmäl dig till nyhetsbrevet!Medlemskap

Medlemskap - kommuner

Ett medlemskap i Måltid Sverige ger verksamhetsutveckling och kunskapshöjning. Målgruppen är offentliga måltidsorganisationer inom skola, vård och omsorg. Medlemskapet är årsvis och baseras på invånartalet i kommunen, 40 öre/invånare. 

Detta ingår

 • Strukturerat erfarenhetsutbyte
 • Påverkan på Måltid Sveriges innehåll och verksamhet
 • Ingång till utvecklingsprojekt
 • Skräddarsydda utbildningspaket
 • Nätverk
 • Dialogträffar
 • Förmån rabatt på Måltid Sveriges utbildningar 15%
 • Måltid Sveriges digitala utbildningar
 • Nyhetsbrev 6 st/år

Partnerskap - regioner

Ett partnerskap i Måltid Sverige innebär samutveckling och utbyte på strategisk nivå. Partnerskapet är årsvis och baseras på invånarantalet i regionen, 40 öre/invånare. 

 • Nationella partnermöten och samutveckling med olika teman, exempelvis försörjningsförmåga av livsmedel, beredskapsfrågor, hälsa och hållbarhet som en del av livsmedelsstrategiarbetet med koppling till offentliga måltider.
 • Genom partnerskapet utvecklar vi offentliga måltider genom innovativa arbetsmetoder för livslångt lärande, driva forskningsforum, initiera utvecklingsprojekt.
 • Tillhandahåller forum för utbyte, exempelvis kanaliserar utbildningar, konferenser och erbjudande som görs i branschen.

Fyll i intresseanmälan så kontaktar vi dig!

Behandling av dina personuppgifter

Elin Backlund

Kontaktperson

Elin Backlund

Projektledare

+46 10 516 66 70

Läs mer om Elin

Kontakta Elin
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Michaela Holmberg

Kontaktperson

Michaela Holmberg

Projektledare

+46 10 516 66 28

Läs mer om Michaela

Kontakta Michaela
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.