Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Korrosion i förbrännings­anläggningar

Nätverket mot korrosion i förbränningsanläggningar vänder sig främst till företag som äger, driver eller konstruerar förbränningsanläggningar. Genom forskning och utbyte av erfarenheter kan problem med korrosion i förbränningsanläggningar minimeras.

Förbränningsanläggningar utsätts för extrema förhållanden och korrosiva miljöer av många olika slag, vilket kan ge skador som bland annat orsakar driftstopp. Även distributionsnät av fjärrvärme eller fjärrkyla löper risk för att utsättas för korrosionsproblem.

Förutsättningarna för korrosion varierar kraftigt från anläggning till anläggning beroende på bränsle, material, reningssteg eller tillsatser som svavel till bränslet eller fosfater till pannvattnet.

RISE har lång erfarenhet av såväl forskning som konsulttjänster inom korrosion i förbränningsanläggningar. Genom nätverket vill vi göra kunskap om korrosion i förbränningsanläggningar tillgänglig för anläggningsägare och tillverkare, för att bidra till att minimera korrosionsproblemen.

Det här får du som medlem

Som medlem i Nätverk mot korrosion i förbränningsanläggningar får du:

  • Tillgång till ett nätverk för utbyte av erfarenhet med forskare från RISE samt andra aktörer och intressenter på området
  • Inbjudan till årliga seminarier
  • Digital tillgång till handouts från tidigare seminarier
  • Möjlighet att påverka RISE forsknings- och utredningsverksamheten inom området korrosion i förbränningsanläggningar
  • Enkel kontaktväg till RISE och möjlighet att ta del av RISE tjänster, som bestämning av syradaggpunkt, materialexponering, support vid materialfrågor och mer omfattande litteraturstudier, kontakta oss för prisuppgift

Nätverket vänder sig främst till företag som äger, driver eller konstruerar förbränningsanläggningar. Andra aktörer som också har nytta av medlemskap i nätverket är leverantörer av service, utrustning och material.

Kontakta oss för mer information eller för att bli medlem! 

Fakta om nätverket

Namn

Korrosion i förbränningsanläggningar

Evenemang

Korrosion i förbränningsanläggningar 2024

Mer information

Medlemskap

Medlemsavgift: 23 000 kr för år 2024.

Kontakta oss för mer information om nätverket, eller för att bli medlem. Se kontaktinformation nedan.

Behandling av dina personuppgifter

Magnus Nordling

Kontaktperson

Magnus Nordling

Seniorforskare

+46 73 512 64 58

Läs mer om Magnus

Kontakta Magnus
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.