Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
-

Maritim forskning ger en hållbar blå näring

Havet blir allt viktigare både ur en klimataspekt men också ur ett affärsperspektiv med stora investeringar över hela världen. Enligt FN kommer nästa årtionde till stor del att handla om havsrelaterad forskning för hållbar utveckling och behovet av nya innovativa lösningar finns inom alla sektorer. Sverige har potential att ta en ledande roll i utvecklingen av hållbara maritima och marina näringar.

RISE samarbetar med både näringsliv och samhälle för att göra detta möjligt, där vi genom avancerad forskning bidrar till lösningar för framtidens sjöfart, marin teknik, undervattensteknologi, havsbaserad energiutvinning från vågor och vind samt marina livsmedel. Cirkulära flöden och ett hav i balans kan också vara en källa till morgondagens bioteknik och biomedicin. RISE kan erbjuda dig expertis inom sjöfart, förnybar energi från havet, marina livsmedel, marin bioteknik, projektledning inom blå tillväxt och maritim utveckling.

2021 förvärvade RISE bolaget SSPA Sweden AB (ursprungligen Statens Skeppsprovningsanstalt) som bedriver internationellt erkänd maritim forskning med hög kvalitet. Den 1 januari 2023 övergick SSPA i moderbolaget RISE Research Institutes of Sweden och är nu helt integrerat i RISE maritima verksamhet.

Kontakt för maritimt

+46 31 772 90 00

Skicka meddelande
CAPTCHA Den här frågan är till för att testa om du är en mänsklig besökare eller inte för att undvika automatiska skräppostmeddelanden.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Test och demo inom maritimt