Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Maskinsäkerhet och CE-märkning

Maskiner i Europa måste uppfylla de grundläggande hälso- och säkerhetskraven i EUs maskindirektiv. Tillverkaren intygar överensstymmelse genom CE-märkning.

Maskinbyggare, användare av maskiner och säljande företag över hela den europeiska unionen  påverkas av maskindirektivet. Det kan vara svårt att hitta rätt europeisk standard, eller genomföra en riskanalys och ställa samman den tekniska dokumentationen för CE-märkning.

RISE känner dagens tekniska lösningar för säkerhet i maskiner, och känner kraven från föreskrifter och standarder. Vi hjälper till med riskanalyser, utvärdering av maskiner, prov av säkerhetsfunktioner och funktionsprov.

Anmält organ

Vi kan utfärda EG-typgodkännanden. RISE är anmält organ för säkerhetskomponenter enligt bilaga 4 till maskindirektivet. Vi typprovar logikenheter som styrsystem och säkerhetsmoduler. 

Oberoende utvärdering

RISE oberoende utvärderingar kan utgöra delar av den tekniska dokumentation som behövs för att tillverkaren ska kunna CE-märka sin produkt. CE-märket visar att tillverkaren anser att alla grundläggande säkerhetskrav från alla tillämpliga direktiv har uppfyllts.

Vi arbetar med frågor som rör CE-märkning av maskiner och produktionslinjer och vi skräddarsyr dessutom gärna utbildningar och säkerhetsgranskningar efter våra kunders önskemål.

 

Kontaktperson

Per Landström

Projektledare

+46 10 516 52 35

Läs mer om Per

Kontakta Per
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.