Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Riksmätplatsen för ljud och vibration

RISE är Sveriges NMI (Nationellt Mättekniskt Institut) och ansvarar enligt svenska författningen genom sina Riksmätplatser för de centrala mätstorheterna i det internationella systemet för måttenheter, SI.

Riksmätplatsen för ljud och vibration är en del av RISE mättekniska verksamhet. Vi förfogar över landets bredaste och noggrannaste resurser för mätningar och kalibreringar inom området ljud och vibration. Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och ta fram mätmetoder för att kunna möta behoven från näringsliv och samhälle av spårbarhet med den mätosäkerhet som olika tillämpningar kräver. Detta sker både inom nationella och internationella forskningsprojekt, ofta i samarbete med andra organisationer och intressenter.

Såväl ljud som vibration är härledda storheter, dvs vid realiseringen hämtas spårbarhet från andra storheter som är grundstorheter i SI-systemet. Vibrationsstorheten är spårbar till storheterna längd och tid.

Vi har möjlighet att bistå med mätteknisk expertis inom området ljud och vibration antingen det gäller utredningar kring olika typer av mätbehov, frågor som rör kvaliteten kring mätningar eller utbildningsbehov inom mätning och mätosäkerhetsanalys.

Håkan Andersson

Kontaktperson

Håkan Andersson

FoU ingenjör

+46 10 516 54 23

Läs mer om Håkan

Kontakta Håkan
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.