Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Miljötålighetsprovning

Vi är ackrediterade av SWEDAC och utför mekaniska- och klimatiska tester av allehanda elektronik- och verkstadsprodukter. Produkter måste fungera i sin tilltänkta miljö och bör klara påkänningar från kustnära områden med fukt, salt o kyla samt även i vissa fall jordbävning, vibrationer och stötar.

Vi är den ideala partnern för att en nyutvecklad produkt uppfyller de planerade kraven med avseende på mekanisk stress.

Vibrationsprovning är en intelligent strategi för att kontrollera lämpligheten av material och konstruktioner. Tidiga tester i utvecklingen kan upptäcka tekniska fel och kvalitetsbrister innan de blir kostsamma och försenade i projekten.

Ett brett utbud av klimatkamrar med reglerad temperatur och luftfuktighet ger oss möjlighet att omfatta produkter av alla storlekar från bilar till små elektroniska enheter.

De flesta av våra klimatkammare, båda stora och små, klarar temperaturer mellan -40˚C till +75˚C med en temperaturstegring på 1˚C/min och luftfuktighet på 0-100 %.

I vår saltdimmekammare genomförs provning enligt de vanligaste förekomna standarderna med en 5 % saltlösning vid en temperatur på +35˚C.

Vi driver ett av nordens mest avancerade och bäst utrustade laboratorier för mekanisk och klimatologiska påfrestningar. Vår mekaniska testkapacitet omfattar alla typer av vibration, stöt, kompression och fritt fall.


Mer information

Ackrediterade standarder enligt IEC 60068-2-:

- 6 Sinusoidal
-27 Shock
-31 Rough handling, shocks
-57 Time history
-64 Random
GR-63-CORE Earthquake

- 1 Cold
- 2 Dry heat
-14 Change of temp
-30 Damp heat cyclic
-38 Comp.temp./humid. cyclic
-78 Damp heat, steady state

Kontaktperson

Torben Jacobson

Läs mer om Torben

Kontakta Torben

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.