Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Materialutveckling av plast och polymerer

Materialutveckling utifrån bl.a. biobaserade och återvunna strömmar är en viktig del för att ställa om till en hållbar framtid. Vår långa expertis inom materialutveckling i kombination med vår utrustningspark gör oss till en unik resurs för att utveckla nya plastmaterial.

Materialutveckling

Hur kan vi förbättra egenskaperna på vår plastprodukt? Kan den här produkten förstärkas med träfiber? Detta är exempel på frågor vi får från våra kunder.

Vi utvecklar nya material utifrån en lång rad olika råvaror. Det kan vara allt ifrån återvunna fiskenät eller andra återvunna strömmar till biobaserade råvaror. Vi har lång expertis utav att utveckla material utifrån kundernas önskemål genom inblandning av additiv såsom kompabilisatorer, flamskydd & slagseghetsmodifierare samt fyllmedel och fibrer.   

Samarbeta med oss

Vi diskuterar igenom problem och frågeställningar med våra kunder för att förstå vilka steg som är nödvändiga för problemlösning eller för att utveckla idéer.

Vi erbjuder forskning och utveckling av plast och polymerer tillsammans med analyser och provningar.

Som en oberoende aktör inom innovation och utveckling gör vi analyser och provning enligt många standarder. Vi  både driver  och deltar i forskningsprojekt och genom våra nätverk hjälper vi till att förmedla kontakter för att förverkliga idéer och lösa problem.

Johan Landberg

Kontaktperson

Johan Landberg

Forsknings- och utvecklingsingenjör

+46 10 228 47 81

Läs mer om Johan

Kontakta Johan
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Christian Carlsson

Kontaktperson

Christian Carlsson

Enhetschef

+46 10 516 55 42

Läs mer om Christian

Kontakta Christian
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Relaterat

Test & demo

Testbädd för återvinning av plast

Användningen av plast behöver bli mer hållbar och mer plast behöver återvinnas till nya produkter på ett resurseffektivt sätt. RISE Testbädd för återvinning av plast är en arena och testanläggning för plaståtervinning som erbjuder…
Nätverk

Nätverket för plaståtervinning

Nätverk för plaståtervinning är en plattform för kunskapsspridning och samarbete, en mötesplats där industri, akademi och myndigheter möts, utbyter erfarenheter, diskuterar utmaningar och möjligheter.
Expertis

Hållbarhet inom plast

Hållbarhet genomsyrar alla våra aktiviteter, liksom det bör genomsyra alla delar av ett hållbart företag. Vår expertis inkluderar hållbarhet ur ett ekonomiskt, ekologiskt, socialt och prestandamässigt perspektiv.
Expertis

Substitution av flamskyddsmedel

Flamskyddsmedel som används i plast, komposit och elektronik innehåller ofta kemikalier som är skadliga för människa och/eller miljö. Användningen av många av dessa flamskydd har eller kommer att regleras i lagstiftningen. RISE ex…
Expertis

SustFR - hållbara brandskyddade plaster och kompositer

Brandskyddslösningar för plaster och kompositer är traditionellt baserade på halogenerade föreningar eller andra farliga ämnen. Olika hållbara alternativ har dock kommit in på marknaden under de senaste åren. Tillsammans med en sm…
Expertis

Plastbeständighet och livslängd

Vi utvärderar långsiktig teknisk hållbarhet i form av livslängd och beständighet hos polymera material och produkter, genom accelererad åldring i olika miljöer.