Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Kemisk process­utveckling och uppskalning

Utmaningarna för att skapa hållbara kemiska processer är många. Vi har lösningar som ger gröna och hållbara tillverkningsprocesser. Vi hjälper dig med allt från de kemiska processerna, design och utveckling från laboratorium till pilotskala.

På RISE har vi lång erfarenhet av avancerade enhetsoperationer för separationsprocesser, batch och kontinuerlig kemi inklusive hög temperatur- och tryck kemi, processäkerhet och teknoekonomiska beräkningar.

Kemisk tillverkningsprocess – från idé till produkt

Med vår expertis inom design av kemiska syntesmetoder och kemisk processutveckling hjälper vi dig att ta idéer från laboratoriet till kommersiell tillämpning. Våra forskare, med många års industriell och akademisk erfarenhet inom forskning och utveckling (R&D) i kombination med våra laboratorier och uppskalningsanläggningar gör RISE till en naturlig partner för dina projekt. Vi kan bidra till utvecklingen genom hela värdekedjan från råmaterial till produkt.

Uppskalat och hållbart

Vår kemiska forsknings- och utvecklingsenhet tillhandahåller olika färdigheter som är väl integrerade och tillgängliga för att stödja dina projekt som säkerställer maximal nytta och effektivitet inom forskning och utveckling. Vi kan hjälpa dig med:

  1. Avancerad kemi för design av syntesmetoder och processutveckling samt kemiteknik.
  2. Uppskalningsanläggningar för kontinuerliga och batchprocesser, hög temperatur och högtryckkemi inklusive små pilotanläggningar för bränsle med raffinaderikapacitet.
  3. Gedigen kompetens inom analytisk kemi samt expertis inom fastfaskemi och kristallisation.
  4. Formuleringsvetenskap och anläggningar för uppskalning av formulerade produkter.
    Nya kemiska processer bör vara hållbara i många avseenden. När vi utformar syntesmetoder och utvecklar processer betraktar vi kriterierna säkerhet, miljö, juridik, ekonomi och kontroll för att säkerställa att den slutliga processen är lönsam för pilotförsök och kommersiell tillverkning. När det gäller miljömässig hållbarhet kan vi till exempel betrakta PMI (process-mass-intensitet) inklusive minskning av material- och energianvändning, avfallsreducering och användning av säkra och miljömässigt godartade material. Vi arbetar alltid efter "principer för grön kemi" för att minska miljöpåverkan och förbättra hållbarheten. Vi anpassar de utvecklingsinsatser och kompetenser som används till projektets specifika behov.

Kontaktperson

Esmail Yousefi

Enhetschef

Läs mer om Esmail

Kontakta Esmail
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.