Hoppa till huvudinnehåll
Search
Menu

Innovationsledning i stadsutveckling

Innovationsledning i stadsutveckling stärker kommuners och städers förmåga att initiera, kombinera och leda innovationsprocesser kopplade till stads- och samhällsbyggnadsprocesser.

Innovationer inom kommuner och städer drivs och finansieras ofta som en del av andra stads- och samhällsbyggnadsprocesser. Inom dessa processer kan möjligheter öppnas för implementering av nya tekniska lösningar och nya livsstilar. Samtidigt försvåras ofta möjligheterna att implementera ny teknik eller att pröva innovativa arbetssätt av etablerade processer och lagstiftning. Redan existerande infrastruktur kan utgöra hinder för implementeringen av ny teknik. Organisatoriska strukturer inom kommuner kan också försvåra.  

Innovationsledning i stadsutveckling stärker kommuners och städers förmåga att initiera, kombinera och leda innovationsprocesser kopplade till stads- och samhällsbyggnadsprocesser.  Med utgångspunkt i tidigare forskning och erfarenheter från tidigare utvecklingsprojekt kan vi erbjuda fortbildningar för tjänstemän och planerare på temat hur kommuner kan arbeta mer innovativt med stads- och samhällsbyggandsprocesser.

Vi på RISE kan också utvärdera pågående och genomförda planeringsprocesser och därigenom ge förslag på nya arbetssätt för att öka innovationshöjden i kommunala stads- och samhällsutvecklingsprocesser. Tillsammans med stad och kommun utvecklas och anpassa verktyg och arbetssätt för högre innovationskapacitet utifrån specifika och lokala behov i städer och kommuner.  Vi kan bygga projekt tillsammans med kommuner och hjälpa till med att söka extern finansiering för att öka innovationshöjden i olika kommunala utvecklingsprojekt. 

Kontakt

Hittar du inte det du söker eller är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig?

Skicka meddelande
CAPTCHA

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.