Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
CirkKarta_Hydroware

Hydroware

Hissar som tjänst

En hiss ska ha samma livslängd som fastigheten. Det betyder att en äldre hiss inte ska bytas ut efter ett antal år – Den ska moderniseras. Hydroware jobbar för att förändra branschen till ett cirkulärt ekosystem genom att bevara hissens materiella och ekonomiska värden över en mycket lång användningstid.

Miljöpåverkan från en hiss är oftast större vid tillverkning än vid drift, därför anpassas hissen till cirkulär ekonomi så att flera moderniseringar blir möjliga under dess livslängd. På så sätt lämnar vi slit och släng och sparar på jordens resurser.

Modernisering innebär att man förlänger livslängden på hissen i ytterligare 25-30 år, istället för att byta ut hela hissen. Hydroware uppgraderar den till dagens säkerhetskrav och byter ut alla slitagedelar och elkomponenter. Robust material som stålkonstruktion, gejder, och hisskorg behålls. Hissen ser ut som ny efter att uppgraderingen är genomförd, om man vill. Men man kan även behålla det äldre utseendet om man föredrar det.

Det är halva miljöpåverkan att göra en modernisering jämfört med att byta ut den gamla hissen till en helt ny hiss. Livslängden på en helt ny hiss är idag ca 25 år. Sedan behöver den bytas ut igen. En moderniserad hiss kan däremot moderniseras igen, och igen… Då förstår man vilket modell som är cirkulär och vilken som inte är det.

Idag genomförs allt för många kompletta utbyten av hissar trots att det sällan finns någon anledning att byta ut hela hissen. Livslängden på en helt ny hiss är idag ca 25 år sedan behöver den bytas ut igen. En moderniserad hiss kan däremot moderniseras igen och igen. Med andra ord är modernisering av hissar den cirkulära lösning som alla vinner på.

Hydroware arbetar för att bygga in modularitet och öppenhet i systemen. Det ger slutkunden valfrihet samt flexibilitet och gör samtidigt att produkterna får en betydligt längre livslängd. Det är något som Hydroware tror att fler kan utforska.

Nyttja Längre
Möjliggör

Kontakt

Fabriksgatan 13
342 32 Alvesta
Sverige

E-post

Webbplats

Telefon

047-245 100