Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Utveckling av fossilfria drivmedel för en hållbar framtid

+ Visa mer

Det här gör RISE inom Fossilfria drivmedel

Berättelse

Bränslecellsbilens avgaser – vanligt vatten

Läs mer

Bränslecellsbilen har hamnat i skuggan av elbilen, som i dag är det medialt hetaste alternativet till bensin- och dieselbilar. Men en bränslecellsbil har flera fördelar, förutom att den bara släpper ut vattenånga kan den köras längre jämfört med batterielbilen.

Berättelse

Rester från skogen blir flygbränsle

Läs mer

Flyget står för en stor del av koldioxidutsläppen och ökat resande ställer högre krav på tekniska lösningar för att minska utsläppen. Tillsammans med industrin utvecklar forskare nu fossilfria bränslen av svensk skog. 

Berättelse

Framtidens fordon kör på elvägar

Läs mer

Framtidens vägar kommer vara elektrifierade i någon form. Tekniken som krävs finns redan. Utmaningen nu är att hitta sätt att få det att fungera i ett komplett affärsekosystem.

Berättelse

Gamla däck får morgondagens bilar att rulla

Läs mer

Forskare på RISE undersöker möjligheten att tillverka drivmedel från gamla bildäck. Resultaten ser lovande ut och tack vare processen kan både avfallsmängd och användning av fossila resurser minska.

Berättelse

Ändrat beteende krävs för att rädda klimatet

Läs mer

För att nå regeringens miljö- och klimatmål krävs att vi minskar resursanvändningen samt utvecklar nya fossilfria drivmedel. Båda åtgärder måste gå hand i hand och en av de viktigaste utmaningarna just nu är att ändra vårt beteende.

projekt inom fossilfria drivmedel

Projekt

Bred kompetens kring bioflygbränsle och dess värdekedjor

Läs mer
Projekt

Från lignin till biobaserade drivmedel

Läs mer
Projekt

Elflyg i Sverige

Läs mer

Hitta fler projekt

Visa alla