Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

E-hälsa banar väg för bättre livskvalitet

+ Visa mer

Det här gör rise inom e-hälsa

Berättelse

Sensortröjan håller koll på hälsan

Läs mer

Det blir allt viktigare att läkare har korrekt data att utgå ifrån vid bedömningar. RISE är med och utvecklar en tröja som kan hjälpa patienter som drabbats av stroke, epilepsi eller Parkinsons sjukdom.

Berättelse

Systemen som fungerar som läkare i din kropp

Läs mer

I framtiden kan system inuti din kropp upptäcka när något är på väg att gå fel. Men inte nog med det – systemet kommer själv kunna sköta medicineringen. RISE undersöker nu möjligheterna som kommer med den allt mer avancerade tekniken.

Berättelse

Säkrare läkemedel med smarta etiketter

Läs mer

Läkare Utan Gränser arbetar ofta i miljöer som saknar infrastruktur. Finns inte bra vägar, elektricitet och vatten blir det svårare att ge medicinsk hjälp. En stor del av de mediciner och vacciner som ges till patienter är temperaturkänsliga och måste hålla mellan två och åtta grader för att inte skadas. I ett samverkansprojekt utvecklas en ny lösning för övervakning av temperatur med målet att bekräfta en obruten kylkedja.

Berättelse

Distansvård ökar livskvalitet för KOL-patienter

Läs mer

I samverkan med Karolinska Universitetssjukhuset, Riksförbundet HjärtLung och ett 20-tal andra organisationer har RISE utvecklat en vårdmetod där hemmet blir en plats för en mer aktiv behandling för KOL-patienter.

Berättelse

”De system vi tar fram leder till bättre läkemedelsutveckling”

Se intervjun

I hennes jobb ingår det att skriva ut artificiella cancertumörer via en 3D-skrivare. Yalda Bogestål, forskare och projektledare driver livsviktiga projekt med sitt team på RISE. Dagarna fylls av allt från livsmedelsdiagnostik till nya terapier för cancer.

Projekt inom e-hälsa

Projekt

E-care@home: En distribuerad forskningsmiljö för e-hälsa

Läs mer
Projekt

Nordinc Innovation Center for Physical Activity and Health

Läs mer
Projekt

SIP-IoT SecureCare: Secure and Reliable IoT for Better Living and Elderly Care

Läs mer
Projekt

Hitta fler projekt inom e-hälsa

Visa alla