Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Artificiell intelligens ställer nya krav på integritet

+ Visa mer

Det här gör RISE inom artificiell intelligens

Berättelse

Så ska vi lära oss att lita på robotar

Läs mer

Svenskar är positiva till artificiell intelligens, AI. Men när systemen kommer närmare inpå livet blir vi mer skeptiska. Nu satsar RISE på att öka kunskap och förståelse för konsekvenserna av teknikanvändning i allmänhet, och AI i synnerhet.

Berättelse

AI gör spontana jobbansökningar smartare

Läs mer

En av de stora utmaningarna på arbetsmarknaden är att matcha arbetssökande med arbetsgivare. För att försöka få till bättre matchning har Arbetsförmedlingen med hjälp från RISE tagit fram tjänsten Spontanansökan. Tjänsten baseras på befintliga data och AI-teknik, och är en del av myndighetens strategi att utnyttja digitaliseringens möjligheter optimalt.

Berättelse

Artificiell Intelligens löser samhällets utmaningar

Läs mer

Smarta maskiner som hjälper vårdpersonalen, ökar effektiviteten i industrin och bidrar till minskade utsläpp. Eller en domedagsprofetia som hotar vår mänsklighet. Artificiell intelligens intresserar, fascinerar och skrämmer. Vad säger ledande forskare om utvecklingen av AI?

Berättelse

Han får intelligenta systemen att lära av varandra

Läs mer

I framtiden kommer olika intelligenta system att behöva utbyta lärdom och erfarenheter med varandra för att bli tillräckligt bra på vissa uppgifter. RISE industridoktorand Martin Isakssons forskning är ett steg på vägen till att realisera det. Martins område är högst relevant för samarbetspartnern Ericsson och utvecklingen av 5G, men lärandet längs vägen kan öppna upp för många fler lösningar.

Berättelse

RISE i täten när Sverige ska bli ledande på AI

Läs mer

Utvecklingen av artificiell intelligens går fort. Och RISE har tagit en tätposition. Inte bara när det gäller grundforskning och teknik – utan också när det kommer till tillämpningarna av den och de etiska frågorna.

PROJEKT INOM ARTIFICIELL INTELLIGENS

Projekt

Självkörande bilar lär sig tolka omgivningen med maskininlärning

Läs mer
Projekt

Transparenta algoritmer i försäkringsbranschen

Läs mer
Projekt

Bilar som kartlägger vad förare och passagerare gör

Läs mer
Projekt

AI-move - fysiska hälsoproblem upptäcks med AI

Läs mer
Projekt

Se fler projekt inom artificiell intelligens

Visa alla