Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Lär dig beräkna träkonstruktioners brandmotstånd – enkelt och effektivt genom SPFiT 2.0

Lär dig att beräkna träkonstruktioners brandmotstånd enligt de nya beräkningsmodellerna i Eurokod 5. På köpet får du 50% rabatt på ett års användarlicens till datorprogrammet SPFiT 2.0 – ett enkelt och användarvänligt verktyg som har utvecklats för beräkning av träkonstruktioners brandmotstånd enligt befintliga och vetenskapligt verifierade beräkningsmodeller i Europa.

SPFiT (SP Fire in Timber) 2.0 är ett enkelt, användbart program för beräkningar av brandmotstånd enligt de nya beräkningsmodellerna i Eurokod 5 och enligt beräkningsmodeller som ännu inte finns med i Eurokod 5. Metoderna finns beskrivna bl.a. i handboken Brandsäkra trähus 3. De nya metoderna är ganska komplicerade att använda utan hjälpmedel, vilket initierat programutvecklingen. Denna kurs ger dig kunskaper om metoderna och programmet samt ett års användarlicens till halva priset. 

SPFiT 2.0 är enkelt att använda och omfattar väggar och bjälklag, såväl sammansatta konstruktioner med vanliga träreglar och I-element som balkar och massiva träkonstruktioner. Brandmotståndet hos både avskiljande och bärande konstruktioner kan beräknas.

Målgrupp

Konstruktörer, arkitekter, byggentreprenörer samt bygg- och brandkonsulter som ska beräkna brandmotstånd enligt de nya beräkningsmetoderna

Föreläsare

Alar Just - RISE

Innehåll

Beräkningsmetoder för brandmotstånd hos:
• avskiljande träkonstruktioner
• bärande träkonstruktioner

Datorprogrammet SPFiT 2.0
• Programmets uppbyggnad
• Beräkningsexempel

Installationsfil av SPFiT

Praktisk information

Kommun

Borås stad

Plats

RISE i Borås.

Mat och logi

Lunch och fika ingår på kursdagen.

Typ av arrangemang

Kurs

Anmälningsinformation

Betalningsinformation

7 900 SEK (exkl. moms) per person. 50% rabatt på avgiften för den andra deltagaren vid fler anmälningar från samma företag.

2 500 SEK (exkl. moms) för 1 års användarlicens av datorprogrammet SPFiT 2.0 (Ord. pris 5 000 SEK exkl. moms). 50% rabatt på avgiften för den andra licensen inom samma företag.

Intresseanmälan

Behandling av dina personuppgifter

Kommande kurstillfällen

Just nu har vi inga inplanerade kurstillfällen, men anmäl gärna ditt intresse.

Ansvarig

Alar Just

Forskare

+46 10 516 62 42
alar.just@ri.se

Läs mer om Alar

Jenny Sikström

Administratör

Jenny Sikström

Administratör

+46 10 516 69 72
jenny.sikstrom@ri.se

Läs mer om Jenny