Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Nytt samarbete för grön omställning

29 juni 2021, 07:54

Anders Danielsson, landshövding Västra Götaland och Pia Sandvik, VD RISE

Forskningsinstitutet RISE och Länsstyrelsen Västra Götaland har slutit ett strategiskt partnerskap för en grön omställning och ett utvecklat län. Samarbetet syftar till att gemensamt bygga kunskap och att verka för att nationella mål får genomslag i Västra Götaland och att främja länets utveckling.

- Länsstyrelsen är regeringens företrädare i Västra Götaland och Länsstyrelsen har en viktig uppgift inom en rad samhällsområden. Tillsammans med RISE hoppas vi kunna komma fram till nya lösningar på några av dagens stora samhällsproblem, säger Anders Danielsson, landshövding i Västra Götaland.

- Det finns en enorm potential i det här samverkansavtalet, bland annat inom grön omställning. Det är också en banbrytande händelse då Västra Götalands länsstyrelse är den första länsstyrelsen som tecknar ett samverkansavtal med RISE, säger RISE vd Pia Sandvik.

Parterna har skrivit under en avsiktsförklaring som gäller fram till 2025. Nu startar ett arbete med att planera och konkretisera hur samarbetet ska se ut.

- Vi har många beröringspunkter och vi vill starta projekt redan under hösten. Det kan vara inom olika områden, men det ska hela tiden vara fokus på att utveckla länet, säger Anders Danielsson.

Parterna vill också underlätta samarbeten och samordning mellan näringsliv, lärosäten, offentlig sektor och andra viktiga intressenter.

 

För mer info:

Elenor Bernelow Loyd, RISE, 073-071 68 29, elenor.bernelow.loyd@ri.se