Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Stefan Molnar

Doktorand

Tel +46 70 538 59 78

E-post stefan.molnar@ri.se

Ort Göteborg

Enhet Stadsutveckling (104201)

Stefan arbetar med samspelet mellan människor och deras livsmiljöer. Dels genomför han studier av hur människor använder och påverkas av platsers utformning, så som gator, torg, grönområden eller hela grannskap. Dels utvecklar han verktyg som praktiker kan använda för att analysera och samverkan kring platser.

Målet med Stefans arbete är att bidra till bättre och mer hållbara livsmiljöer. Därför samarbetar han i regel med aktörer så som bygg- och fastighetsbolag, arkitektfirmor, teknikbolag och kommuner.

Stefan skriver även en avhandling på deltid i samarbete med avdelningen Vetenskap, Teknik och Samhälle vid Chalmers. Avhandlingen handlar om hur aktörer i stadsbyggnadssektorn i praktiken gör för att värdera platser och deras kvaliteter.

Stefan har sedan tidigare en masterexamen i sociologi från Göteborgs Universitet, med kompletterande studier i socialpsykologi, antropologi, filosofi, ekonomi och statistik. Innan han började på RISE arbetade Stefan med stadsutvecklingsfrågor i Göteborgs stad. Han har också erfarenhet från arbete i egen konsultfirma samt i ett antal offentliga och ideella organisationer.

Relaterat