Johanna E Andersson
Forskare
Johanna är Forskare på RISE med fokus på mekaniska egenskaper av livsmedel och mjuka material, vare sig det handlar om att utveckla rätt konsistens för äldre att svälja eller om att skapa en önskad struktur av en snacksprodukt av palsternacka. Hennes forskningsintresse handlar bl a om att koppla mekaniska egenskaper till produktens mikrostruktur, aromafrisättning eller sensoriska egenskaper.
Hon har en Master och Batchelorexamen i livsmedelsteknik från Berlin och disputerade på Chalmers i 2018 om hur vätskor rör sig i porösa mjuka material, dvs kapillärflöde av en vätska som tex kaffe i ett kex eller vatten i en sandslott. Hon är även utbildad Konditor från München i Tyskland.
Se hennes publikationslista genom att trycka på ORCID länken ovan.
- Bolus rheology of texture adjusted food—Effect of age
- Investigating swallowing sounds of viscous fluid of optimized food of dysphagia…
- Remote Sensing of the Nano-Rheological Properties of Soft Materials Using Magne…
- Comparison of steaming and boiling of root vegetables for enhancing carbohydrat…
- Edible and sustainable hot-melt adhesive
- Nano-rheometry for non-invasive monitoring of texture during food oral processi…
- A mechanical model of the human throat for swallowing rheology
- Sound analysis of swallowing a shear-thinning fluid
- Compression of plant seeds assuming soft spheres
- Nanorheological analysis of xanthan/water solutions using magnetic nanoparticle…