Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Ambra Trotto

Senior Forskare

Tel +46 73 065 91 80

E-post ambra.trotto@ri.se

Ort Umeå

Enhet Samhällstransformation (102503)

ORCID 0000-0002-8733-2272

Ambra Trotto leder nationella satsning inom Digital Etik och lägger därmed grunden för hur RISE tar hänsyn till etik när de designar transformation med digital teknik som verktyg. Hon leder också The Pink Initiative, med det långsiktiga målet att genom designforskning främja ett människodrivet och systemiskt förhållningssätt i näringslivet, där sociala transformationer och följder av dessa beaktas noggrant för att ta itu med komplexa sociala utmaningar.
Ambra är en del av teamet för området inom strategisk forskning inom Värdeskapande Systemdesign.

Ambras fascination ligger i hur man stärker etik genom design och hur detta uppnås med hjälp av både digital och icke digital teknik. Hon tror starkt på kraften i design och skapande och arbetar med kreatörer, hantverkare, dansare och designers för att forma samhällelig transformation. Inom hennes forskning skapar hon metoder för att stärka tvärvetenskapliga designsamtal.

Ambra är lektor vid Umeå Institute of Design. Hon samarbetar där nära med forskargruppen för Systemisk Förändring och ordförande för Transformative Practices vid institutionen för industriell design vid Eindhoven University of Technology.

Relaterat