Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo

Malin Frenning blir ny vd på RISE

28 augusti 2023, 08:00

RISE styrelse har utsett Malin Frenning till ny vd på RISE. Malin tillträder sin nya befattning den 2 oktober och ska leda RISE fortsatta arbete med att stärka konkurrenskraften inom svenskt näringsliv och bidra till en hållbar tillväxt och utveckling av samhället.

- Vi är mycket glada att kunna rekrytera Malin Frenning till RISE. Hennes bredd och djup inom såväl näringsliv som statlig verksamhet gör att hon passar väldigt väl in som vd för RISE.  Hon har drivit komplexa kunskapsorganisationer med stor framgång, och är en ledare som engagerar och snabbt skapar förtroende, säger Jan Wäreby, styrelseordförande RISE.

Malin Frenning är idag Executive Vice President och Head of Infrastructure Division på AFRY.  Malin har flera ledande befattningar inom både näringsliv och offentlig sektor bakom sig, bland annat som Landstingsdirektör på Stockholms Läns Landsting och som VD för Telia Sverige. Hon har också haft styrelseuppdrag i Svenskt Näringsliv och i IT & Telekomföretagen.

- Det känns fantastiskt roligt och spännande att kliva in i ett bolag där fokus ligger på hållbar tillväxt genom forskning och utveckling av hög kvalitet. RISE är en viktig och stark aktör för att säkerställa ett hållbart samhälle och jag ser fram emot att tillsammans med RISE medarbetare göra skillnad i samverkan med näringsliv, offentlig sektor samt akademi, säger Malin Frenning.

image received via email

Malin Frenning efterträder Pia Sandvik som går vidare i en roll som vd för Teknikföretagen.

 

För mer information, kontakta:  
Niklas Jälevik, Presschef, RISE.
Telefon: 072 727 53 14