Hoppa till huvudinnehåll
RISE logo
Lantbrukare häller vete från en hand till en annan med fält i bakgrunden

Plattformsmöte Svenska Näringsplattformen

Svenska näringsplattformen bjuder in till årets event inom hållbar näringsåterföring från avlopp. Plattformsmötet kommer i år för första gången erbjudas som en tvådagars-konferens.

Två dagar om näringsåterföring från avlopp!

Som deltagare får du en uppdaterad bild om vad som händer inom området och våra inspirerande föredragshållare kan guida din organisation hur ni bäst bidrar till en ökad resursåtervinning från avlopp. Under konferensen kommer vi bland annat behandla ämnen som jordhälsa och påverkan från VA, marknader för återvunna produkter och nya regelverk. Vi kommer bland mycket annat få höra om projekten Macro 1, 2 och 3 som avslutas i år, med resultat och lärdomar om näringsåterföring via källsorterande avloppssystem och matavfall.

Förutom detta bjuds på massor av tillfällen att nätverka med andra aktörer som är intresserade av näringsåterföring från avlopp, bland annat på vår konferensmiddag. 

Boende, resande och logistik

Boende bokas i egen regi, förslag på lämpliga närbelägna hotell är Scandic Oceanhamnen, Clarion Hotel Sea U, och Elite Hotel Marina Plaza.

Dag 1 går av stapeln på RecoLab i Helsingborg och startar 09:00, se program nedan. Middagen kommer vara på närbelägen restaurang. 

Dag 2 startar 08:15  med chartrad buss till Köpenhamn för besök på BIOFOS reningsverk och EasyMinigs kvävepilot. Du behöver ha med dig giltigt ID-kort för resan. Efter lunch återvänder bussen till Helsingborg för studiebesök på RecoLab. Dagen avslutas 16:30 med kaffe och mingel.

Resa till och från Helsingborg bokas av deltagare själva. 

Vad ingår?

Dag 1: I konferensavgiften ingår fika och lunch dag 1 och för de som önskar erbjuds en konferensmiddag till självkostnadspris på kvällen.

Dag 2: Andra dagen görs en studieresa till Danmark. Resa, enklare lunch och fika ingår i avgiften (observera att ID-kort behövs, och att resan kan påverkas av eventuella reserestriktioner).

Anmälan

Anmäl dig här

Om Svenska Näringsplattformen

Svenska näringsplattformen samlar aktörer och kunskap inom kretslopp av näringsämnen med syfte att stödja, underlätta och överbrygga hinder för att möjliggöra en systemomställning där näringsämnena i avloppsströmmar är en del av ett rent kretslopp i synergi med de globala hållbarhetsmålen. Plattformen koordineras av RISE och IVL Svenska Miljöinstitutet tillsammans och bekostas helt och hållet av medlemsavgifter. Läs mer om vad man får som medlem och hur man går med här.

Eventinformation
18 okt 2022 - 19 okt 2022
09:00-16:30
Atlantgatan 8, Helsingborg, Sverige
Karta
5 oktober 2022

Medlem Svenska Näringsplattformen 4500 kr exkl moms (med rabattkod)
Ej medlem Svenska Näringsplattformen 7000 kr exkl moms

60
Konferens,
Program
Program

Här kan du ta del av det preliminära programmet. Vissa justeringar kan tillkomma inför konferensen.

Kontaktperson

Elin Kusoffsky

Projektledare

Läs mer om Elin

Kontakta Elin
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

* Obligatoriskt Genom att skicka in formuläret behandlar RISE dina personuppgifter.